Aşırı Terliyorum, Ne Yapmalıyım?

Aşırı Terliyorum, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

İnsan vücudunun verdiği en doğal tepkilerden biri olan terleme birçok farklı neden bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Aşırı terlemenin birçok farklı nedeni olsa da günümüzde en yaygın görülen sebeplerinden bazıları şunlardır:

  • Genetik yatkınlık.
  • Gebelik, menopoz ve ergenlik gibi hormonal değişiklikler.
  • Sıcak hava ve egzersiz yapmak.
  • Stres ve duygu durumları.
  • Trioid problemleri.
  • Diyabet.
  • Aşırı alkol tüketimi.
  • Aşırı kilo – obezite vb.

Aşırı terleme şikayetlerine sahip kişilerin gündelik yaşamda bazı alışkanlıklarını değiştirerek etkili sonuçlar alınması mümkündür.

Elma Sirkesi

Aşırı terleme şikayetlerine sahip kişiler bu durumu birçok farklı nedene bağlı olarak yaşıyor olabilirler. Doğal bazı yöntemler ise terleme sorunlarının ciddi ölçüde önüne geçebilmektedir. Elma sirkesi yöntemi sahip olduğu keskin kokusu nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmese de etkili bir yöntem olarak akılda tutulabilir.

Antipetik özeliklere sahip olması, mantar karşıtı ve antibakteriyel oluşu ile terleme sorunlarını büyük ölçüde kesen elma sirkesini terlediğiniz bölgeye pamuk yardımı ile sürün. Sabah uyandıktan sonra ılık duş alarak koku sorununu giderin. Ayrıca bir bardan ılık suya 1 ya da 2 çay kaşığı kadar elma sirkesi ve bal koyarak günde bir bardak olacak şekilde tüketerek de terleme sorunlarından büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

Kabartma Tozu

Aşırı terlemenin önüne geçen bir diğer etkili yöntem ise kabartma tozudur. Vücudunuza sürdüğünüz zaman fazla teri emme özelliği sayesinde kabartma tozu nemi nötralize ederek terleme sorununu önleyebilir. Ayrıca kötü kokuları giderici özelliği de kabartma tozunu en etkili doğal yöntemlerden biri yapıyor.

1 çay kaşığı kabartma tozunu yarım bardak çay fincanı su ile karıştırdıktan sonra terlemenin yoğun olduğu bölgelere bu karşımı pamuk ile sürdükten sonra 15 – 20 dakika kadar bekleyerek ılık su ile durulayın.

Siyah Çay

Terlemeye karşı en etkili yöntemlerden biri olan siyah çay ise içindeki asitler sayesinde en büyük yardımcınız olacaktır. Aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiptir. Demlikte veya bardakta siyah çayı demledikten sonra çayı bir kaba boşaltın. Ilıdıktan sonra pamuk ile terleyen bölgeye çayı uygulayın.

KAYNAK: UŞAK HABER