Ayağa Kalkınca Başım Dönüyor, Ne Yapmalıyım?

Ayağa Kalkınca Başım Dönüyor, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Aniden ayağa kalkıldığı zaman baş dönmesinin pek çok farklı sebebi olabilir. Genellikle tansiyon veya şekerin hızlı bir biçimde düşmesinden dolayı ayağa kalkınca baş dönmesi olabilir.

Ancak bunların yanında, bu durumun yaşanması çok çeşitli hastalıkların da habercisi olabilir. Özellikle nörolojik hastalıklara sahip olan kişilerin mutlaka yakın zamanda bir doktora görünmeleri kendilerine önerilir.

Başım Dönüyor Gözlerim Kararıyor Ne Yapmalıyım?

Baş dönmesinin göz kararması ile beraber kendini göstermesi, genellikle tansiyon düşüklüğünün habercisidir. Ancak her zaman da görülen bu durum tansiyon veya şeker düşüklüğünden kaynaklanmayabilir. Her gün ya da sürekli olarak bu durumun görülmeye başlaması, ciddi hastalıklar için işaretler taşıyabilir. Bu nedenle de en kısa sürede bir doktora danışılması gereklidir.

Ayağa Kalkınca Başım Dönüyor Midem Bulanıyor Ne Yapmalıyım?

Ayağa kalkıldığı zaman baş dönmesi ile beraber mide bulantısının da yaşanması, vertigo veya tansiyon gibi beyne bağlı hastalıklara sahip olunduğunun işareti olabilir. Genellikle tansiyonun ani ve hızlı bir şekilde düşmesi, kan basıncının azalmasına neden olur. Bu nedenden dolayı da kişilerde kendisini mide bulantısı şeklinde gösterir. Ayağa kalkınca baş dönmesi ile beraber mide bulantısı yaşayan kişilerin bir an önce bir dahiliye doktoruna gitmeleri tavsiye edilmiştir.

Ayağa Kalkınca Başım Dönüyor Hangi Doktora Gidilir?

Ayağa kalkıldığı zaman baş dönmesi yaşanması durumunda genellikle noröloji uzmanlarına gidilmesi gerektiği önerisi verilir. Ancak bu durumu çok sık yaşayamayan kişiler, norolojiden önce dahiliye yani iç hastalıklarını da ziyaret edebilirler. Eğer kan tahlillerinde herhangi bir sorun çıkmazsa doktorlarının yönlendirmeleri ile beraber norolojiye de gidebilirler.

Ayağa Kalkınca Göz Kararması Ne Eksikliğinden Kaynaklanır?

Ayağa kalkıldığında gözlerin kararması, genellikle demir ve B12 vitaminin eksikliğinden kaynaklanır. Eğer kişilerin B12 ya da demir eksiklikleri varsa, mutlaka bir doktora kan tahlili yaptırmaları ve kendilerine verilen ilaçları düzenli olarak kullanmalılardır. Ayağa kalkınca baş dönmeleri eğer bunların eksik olmasından kaynaklanıyorsa, ilaç kullanmaya başlandığı zaman rahatsızlık hissi geçecektir. Ancak ilaç kullanımına rağmen yaşanmaya devam ediliyorsa kişilerin başka doktorlara da gitmeleri gereklidir.

Hangi Hastalıklarda Baş Döner?

Baş dönmesinin görüldüğü hastalıklar, genellikle kalp ve kalbe bağlı gelişen hastalıklardır. Bunların yanında ayağa kalkınca baş dönmesi en çok nörolojik hastalıklarda görülür. Özellikle kalp yetmezliği ya da kalp kapakçığı sorunları olan kişilerin baş dönmesini hafife almamaları, mutlaka en kısa sürede kendi doktorlarına şikayetlerini bildirmelilerdir.

KAYNAK: UŞAK HABER