Ayak mantarını yok etmek için birde bu yöntemleri deneyin! İşte ayak mantarını yok eden doğal yöntemler!

Ayak mantarını yok etmek için birde bu yöntemleri deneyin! İşte ayak mantarını yok eden doğal yöntemler!
GİRİŞ

Günümüzde çoğu kişide farklı nedenlere bağlı olarak görülen ayak mantarı yaygın bir sağlık sorunudur. Peki, ayak mantarı şikayetlerinden kurtulmak için en etkili doğal yöntemler neler? İşte yanıtı…

Ayak mantarını yok etmek için birde bu yöntemleri deneyin! İşte ayak mantarını yok eden doğal yöntemler! - Günümüzde ayaklarda sık meydana gelen sağlık sorunları arasında ayak mantarı şikayetleri ilk sırada yer alıyor. Tedavi edilmediğinde hem görsel olarak hem de sağlık açısından çok ciddi sorunlara neden olabiliyor.

Ayaklarda mantar olduğunun fark edilmesinin ardından en kısa sürede tıbbi tedavi yöntemlerine başvurulması gerekecektir. Ayak mantarının birçok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlere uygun olarak doğal tedavilere de başvurulması mümkündür.

AYAK MANTARI NEDEN OLUR?

Ayak mantarı, adından da anlaşılacağı gibi mantara neden olan bir tür deri hastalığıdır. İnsanların birçoğu hayatının belirli döneminde bu rahatsızlık ile karşılaşmaktadır. Nemli, karanlık ve sıcak ortamlarda gelişen mantarlarda olduğu gibi ayak mantarı da benzer koşullarda ortaya çıkıyor. Duştan sonra ayakları kurulamamak, sıkı ve kapalı ayakkabı giymek, halka açık yerlerde (havuz, soyunma odası vb.) koruyucu ayakkabı giyilmemesi gibi etkenler başlıca sebepleri arasında yer alıyor.

AYAK MANTARINI GEÇİREN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Ayak mantarı tedavi edilmediğinde çok ciddi sağlık sorunlarına yol açacaktır. Bu nedenle ilk olarak uzman bir hekime başvurarak tedavinin yapılması sağlanmalıdır. Ardından doktor önerisine göre doğal tedavi yöntemleri denenebilir.

Ayak mantarını geçiren en etili doğal yöntemler ise şöyle:

  • Yaş Maya: 1 litre kadar sıcak su bir kovanın içine dökülerek içine 1 paket yaş maya atılır. Ardından yaş maya eritilerek karıştırılır. Mayalı su ılıdıktan sonra ayaklar sokulur ve haftada 2 - 3 defa tekrar edilir.
  • Karbonatlı Su: Yaş maya yönteminde odluğu gibi suya maya yerine karbonat eklenerek uygulanabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER