Ayda 5 kilo verme garantili diyet! Gıdaların renklerine göre diyet tabağı hazırlama

Ayda 5 kilo verme garantili diyet! Gıdaların renklerine göre diyet tabağı hazırlama
GİRİŞ

Emma Johnson 5 yıl önce kilo verme hedefine başladı ve uyguladığı yöntemle 25 kilo vermeyi başardı. Tiktok’ta tavsiye veren kadın ilk 5 kiloyu egzersiz yapmadan diyetle nasıl verdiğini açıkladı…

Ayda 5 kilo verme garantili diyet! Gıdaların renklerine göre diyet tabağı hazırlama - Fazla kiloları olanların yaktığından daha az kalori tüketerek kilo vermesi mümkün. Ancak haftanın her günü kalori açığı oluşturmak epey zorlayıcı bir süreçtir. Bu nedenle uzmanlar kilo vermek isteyenlere özel ipuçları ve tavsiyeler veriyor. Tiktok’ta fenomen olan bir kadın, 25 kilo verirken uyguladığı yöntemler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Takipçilerine sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yöntemlerini anlatan Emma’nın videosu beğeni topladı.

Kilo vermek için öncelikle diyete önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Emma “Egzersiz, zihinsel sağlığınız ve fiziksel sağlığınız için inanılmaz faydalıdır ve bunu yapmanızı yüzde 100 tavsiye ediyorum, ancak beslenmeniz kontrol altında değilse, o zaman istediğiniz sonuçları elde edemeyeceksiniz.” uyarısında bulundu. Önerdiği yöntemde küçük değişiklikler yaparak kilo verme sürecini sürdürülebilir hale getirmenin ipuçlarını açıkladı.

DİYET TABAĞINDAKİ RENKLER ÖNEMLİ

Emma, kilo vermek isteyenlerin diyet yaparken tabağı özenle hazırlamak gerektiğini söyledi. Yediğiniz yiyeceklerde ilk adım yemeğin renklerine bakarak etkilerini sorgulamaktan geçiyor. Karbonhidrat tüketmeyi çok sevdiğini söyleyen Emma “Karbonhidratlar oldukça güzel ama eğer tüketmeyi kesmeseydim tabağımın temelinde bej rengi olurdu.” dedi. Zayıflama formülü veren ünlü Tiktok’çu, yemeklerin daha sağlıklı hale gelmesi için tabaktaki beyaz olan her şeyi kahverengiye çevirmek gerektiğini söyledi.

SAĞLIKLI DİYET TABAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Beyaz ürünleri daha sağlıklı seçeneklerle değiştirdikten sonra kahverengi olan her şeyin yarısını yeşil renkli gıdalara çevirmek gerekiyor. Emma, buna örnek olarak bir kase beyaz markana ve sosu örnek gösterdi: “Eğer o beyaz makarnayı kahverengi makarnaya çevirirseniz ve sonra makarna olması gereken yiyeceğin yarısını alırsanız ve bunu brokoli gibi yeşil bir şeye değiştirmelisiniz.”

Emma ayrıca tabakta tok tutan ve yüksek lifli gıdaların daha fazla yer tutması gerektiğini vurguladı. Diyete makarnanın yarısı yerine brokoli eklemeyi öneren Emma, “Yeşillikleri almış oluyorsunuz, daha yüksek protein tüketmiş oluyorsunuz ve brokolinin kalori yoğunluğu makarnadan çok daha düşük.” diyerek faydalı olduğunu aktardı.

KAYNAK: UŞAK HABER