Bacaklarınızdaki bu belirti kalp hastalığının habercisi olabilir

Bacaklarınızdaki bu belirti kalp hastalığının habercisi olabilir
GİRİŞ

Gizli kalp hastalığının belirtisi olabilir! Eğer bacaklarınızda bu tip ağrılar varsa dikkatli olun. Uzmanlar yeni araştırmanın sonuçlarını paylaştı. İşte bacaklardaki ağrının o nedeni…

Tıp alanında yapılan yeni pek çok araştırmanın sonuçları yayımlanmaya devam ediyor. Son olarak gizli kalp rahatsızlığı olanların kalp krizi geçirme riskinin sekiz kat daha fazla olduğunun tespit edilmesi dikkat çekti.

Ciddi bir risk teşkil eden bu durumlardan biri ise ateroskleroz adı verilen durumdur. Semptomları olmaması nedeniyle çok geç teşhis edilen bir kalp hatalığı olması nedeniyle bazı belirtileri doğru algılamak ve erken teşhise olanak tanımak son derece önemlidir. Bu tür rahatsızlıklara karşı düzenli doktor kontrollerine de başvurmak gerekiyor.

KALP KRİZİ VE İNME RİSKİNİ ARTIRIYOR!

Çoğu insanda ateroskleroz hastalığının belirtileri ilk etapta ortaya çıkmamaktadır. Ancak bu rahatsızlığın çok ciddi riskleri bulunuyor. Kalp krizi ve inme gibi risklere karşı erken teşhis ve tedavi büyük önem taşıyor.

Atardamarlarda zamanla biriken yağlar nedeniyle damarların daralıp içinde kan akışının zorlaşmaya başladığı bir durum olarak tanımlanan ateroskleroz için en önemli belirti ise bacaklarda ortaya çıkıyor. Bu nedenle bacaklarda meydana gelen ağrıların imal edilmemsi büyük önem taşıyor.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Annals of Internal Medicine’de yayımlanan yeni bir çalışma dikkat çekti. İnsanlarda erken yaşlarda ateroskleroz gelişebileceği ifade ediliyor. Son derece ölümcül sonuçları olabilen bu rahatsızlığın özellikle bacaklarda ağrı şeklinde ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Çoğu hastada belirtiler rahatsız edici düzeyde olmasa da ilerleyen dönemlerde göğüs ağrısı, özellikle egzersiz yaparken kollarda ve bacaklarda ağrı, nefes darlığı, yorgun hissetmek ve güçsüz hissetme gibi belirtiler aterosklerozun en temel belirtileri olarak ifade ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER