Bakan Bilgin duyurdu! SGK gözlük desteği yüzde 39 ila 200 oranında arttı

Bakan Bilgin duyurdu! SGK gözlük desteği yüzde 39 ila 200 oranında arttı
GİRİŞ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gözlük cam ve çerçeve ödeme tutarını güncelledi. Genel Sağlık Sigortası kapsamında ödemeler yüzde 200 oranında arttı...

Bakan Bilgin duyurdu! SGK gözlük desteği yüzde 39 ila 200 oranında arttı - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son açıklamasında Genel Sağlık Sigortası olanlara ödenen tutarlarda artış yapıldığını duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen gözlük cam ve çerçeve ödemeleri de Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında artırıldı. Buna göre SUT kapsamında vatandaşlara kemik içi implant için ödenen 90 lira desteği 750 liraya çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kemik içi implant için ödenen tutarla ilgili açıklama yaptı. Terörle Mücadele Kanunu’na tabi gazi ve harp malulleri, başkasının yardımı ve desteği olmadan yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecedeki gaziler ile terörden yaralananlar için 2 bin 500 lira ödeme yapılacağını duyurdu. Kemik içi implant uygulamasının yanı sıra gözlük cam ve çerçeve ödemelerinde de artış oldu.

BAKAN BİLGİN’DEN GÖZLÜK DESTEĞİ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Genel Sağlık Sigortalılar için verdiği ödemelerde güncelleme yapıldığını duyurdu. Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında artış yapılan ödemeler arasında gözlük cam ve çerçeve desteği de bulunuyor. Konuyla ilgili detayları paylaşan Bakan Bilgin, “Vatandaşlarımızın ayakta tedavi kapsamında evlerinde kullandıkları tıbbi malzemeler ile gazilerimizin kullanımına özel ortez/protez tutarları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda artış yapıldı.” dedi.

SGK GÖZLÜK DESTEĞİNE YÜZDE 200 ARTIŞ

GSS kapsamına giren vatandaşlar için ödenen gözlük cam ve çerçeve tutarlarında da artış olduğunu belirten Bakan Bilgin artış oranını şu ifadelerle duyurdu: “gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlar ise yüzde 39 ile yüzde 200 arasında değişen oranlarda artırıldı. Çölyak hastalığında ve protein metabolizması bozukluklarında; hastaların kısıtlı diyetleri sebebiyle kullandıkları hayati öneme haiz özel formüllü un ve mamul ürünler için aylık nakdi ödemelerde de yüzde 100 artış yapıldı. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

KAYNAK: UŞAK HABER