Bakanlık bu kişilere 3 bin 938 lira ödeme yapacak! Belgeyle başvurmak yetiyor!

Bakanlık bu kişilere 3 bin 938 lira ödeme yapacak! Belgeyle başvurmak yetiyor!
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Bu kişilere başvurmaları halinde 3 bin 938 lira ödeme yapılacak. Gerekli şartları sağlayanlar yaralanabilecek!

Bakanlık bu kişilere 3 bin 938 lira ödeme yapacak! Belgeyle başvurmak yetiyor! - İhtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2023 yılı itibariyle destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yapılan destek ödemeleri arasında bir yenisi daha dikkat çekiyor.

Kronik hastalıklara sahip kişiler için yapılan yardımlar kapsamında 3.398 TL yardım ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Devlet tarafından yapılan yardımlar kapsamında ilgili şartları sağlayan vatandaşların düzenli ödemelerden faydalanmaları sağlanıyor.

2023/02/27/para-12.jpg

BU KİŞİLERE DÜZENLİ ÖDEME YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok farklı grupta yer alan vatandaşlara sosyal destek ödemleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda kronik hastalıkları olan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için farklı destekler verilmeye devam ediyor.

Vatandaşların söz konusu destekten yararlanmak için kronik hastalıklara sahip olduklarını sağlık raporu ile belgelemeleri gerekiyor. Bu tür şartları sağlayan ve başvuruları kabul edilen vatandaşlar aylık 3.398 TL destek ödemesinden yararlanabiliyor. Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların ayrıca gelir durumlarının da belirlenen seviyenin altında olması gerekiyor.

korona-4.jpg

KRONİK HASTALIKLARA DEVLET DESTEĞİ NE KADAR?

Kronik hastalıklara sahip vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşların ilgili hastanelerden alacakları sağlık raporu ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

3.398 TL olarak yapılan destek ödemesinden yararlanmak için gelir durumunun asgari ücretin üçte birine denk gelmesi gerekiyor. Nisan ayı itibariyle başlayan başvurular e – Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabiliyor. Tüberküloz ve SSPE hastaları için yapılan ödemelerde iki tür ödeme yapılıyor. Ödeme miktarı ise bu kapsamda farklılık gösterebilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER