Baş dönmesi için hangi doktora gidilir?

Baş dönmesi için hangi doktora gidilir?
GİRİŞ

Günlük yaşamda pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biri olan baş dönmesi sorununda dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Baş dönmesi için hangi doktora gidilir? Bu sorun karşısında ilk olarak KBB ya da Nöroloji doktoruna gidilmelidir.

Baş Dönmesi Neden Olur?

Genel olarak baş dönmesi çok sayıda hastalığın habercisi olabilir. Bazı zaman stres kaynaklı olan bu soruna eşlik eden diğer belirtilerin değerlendirilmesi gerekmektedir. Baş dönmesi nedenleri genellikle nörolojik ya da kulak burun boğaz alanı ile ilgili olmaktadır. Nörolojik hastalara bağlı olarak meydana gelen şikâyetlerin pek çoğunda gözlemlenen bir belirti olmaktadır. Bu durum ile birlikte oluşan belirtiler doğrultusunda daha net bir cevap alınabilir.

Baş Dönmesinde Gidilmesi Gereken Bölümler

Günümüzde çok sayıda kişinin şikâyet ettiği sağlık sorunlarının başında baş dönmesi gelmektedir. Bu sorun karşısında hastanelerde gidilmesi gereken bölümler sorunun yanında oluşan belirtilere göre farklılık göstermektedir. İlk olarak bu tarz sağlık sorunlarında hastanelerin nöroloji polikliniğinden randevu alınması sonucunda uzman doktor tarafından yapılan muayene sonrasında hastalık teşhis edilmesi mümkün olacaktır.

Bu tarz durumlarda muayene sırasında genel olarak hastada göz ile görülen bir hastalık olup olmamasına bağlı yürüme ya da ayakta gibi şekillerde teşhis ve tanı konulmaktadır. İç kulağın denge sorunlarından dolayı meydana gelen baş dönmelerinde ise ani baş hareketlerine izin vermeyen bir akut tablo olmaktadır. Bulantı, kusma ve bunlar gibi durumlara soruna eşlik edebilir.

Baş Dönmesi İçin Doktor Seçimi

Son yıllarda çok daha fazla kişinin yaşadığı sağlık sorunu olan baş dönmesi ve denge sorunlarında doktor seçiminde ilk akla gelen nöroloji doktorları olmaktadır. Nörolojik doktorlar tarafından yapılan muayene sonrasında bu alanda bir sorun yoksa kulak burun boğaz ve kardiyoloji polikliniklerinde çok daha detaylı bir şekilde tetkikler yapılması tanı konulabilir. Özellikle vertigo adı verilen baş dönmelerinin arkasında çok daha ciddi hastalıklar bulunabilir. Bundan dolayı çok basit bir belirti olarak görülen bu gibi durumlarda hiç zaman kaybetmeden doktora başvurulması çok önemli bir yere sahip olmaktadır.

KAYNAK: UŞAK HABER