Basur İçin Hangi Doktora Gidilir?

Basur İçin Hangi Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Basur diğer adıyla hemoroid, halk arasında görülebilen hastalıklar arasında yer alır. Basur için hangi doktora gidilir bu tip sağlık sorunları yaşayan hastalar tarafından araştırılıyor.

Basur İçin Hangi Doktora Gidilir? - Basur, günlük yaşamı olumsuz şekilde etkileyebilecek sağlık sorunları arasında yer alır. Bu nedenle basur tedavisinin yapılması için Genel Cerrahi bölümünden mutlaka randevu alınması gerekiyor. Böylelikle şiddetli bir şekilde görülen semptomplar varsa bölümdeki uzman doktor tarafından hastalığın hafifletilmesine yönelik çeşitli tetkikler uygulanır.

Basur Nedir?

Makat çıkışında meydana gelen kan damarların genişlemesi sonucunda meydana gelen bir hastalık türüdür. Kimi kişilerde bu hastalık daha hafif şekilde seyrederken kimisin de daha şiddetli bir hale dönmeye başlayabiliyor. Doğal olarak hastalığa karşı en iyi çözüm yollarından biri uzman doktor tarafından bir an evvel gerekli ön görülen tedavinin yapılması olacaktır.

Basur Belirtileri Nelerdir?

Basur olan kişilerde hastalıklar pek çok şekilde kendini göstermeye başlar. Basur belirtileri neler olduğuna bakıldığı zaman şu şekilde ifade etme durumu söz konusu olacaktır;

  • Kan damarlarında genişleme durumunun meydana gelmesi
  • Kan damarlarında şişkinlik halinin görülmesi
  • Makatta kırmızı kan durumunun görülmesi
  • Kaşıntı ve akıntı durumunun ortaya çıkması

Yaygın şekilde görülen basur belirtileri arasında yer alır. Basur olan kişilerin de muhakkak uzman bir doktora görünmeye başlayarak hastalığa karşı gerekli tedaviyi yaptırması gerekiyor. Aksi halde yaşamı olumsuz şekilde etki altına alan bazı durumların görülmesi de kaçınılmaz olacaktır.

Basur Tedavisi Nasıl Yapılır?

Basur olan kişilerde mutlaka doğru bir tedavinin uygulanması gerekiyor. Özellikle basur olanlarda uygulanacak tedavi şekli nasıl diye bakıldığı zaman yanma, ağrı ya da şişkinlik halinin giderilmesini sağlayacak şekilde bir tedavinin yapılması son derece önemlidir. Makat kas gevşetme yoluna başvurulması basurun daha çok rahatlamasına neden olacağından dolayı tercih edilmesi gereken bir tedavi şekli olarak ön plana çıkar. Basur tedavisi için kişilere uygulanacak bir başka yöntemlerden biri olarak oturma banyosu olduğunu söylemek mümkündür. Oturma banyosu sayesinde kişinin yaşamış olduğu sorunların kısa süre içerisinde ortadan kaldırılması sağlanmaya başlanmış olacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER