Bebeğin kalp atışı ve cinsiyeti ne zaman belli olur? Hangi haftalar kritiktir

Bebeğin kalp atışı ve cinsiyeti ne zaman belli olur? Hangi haftalar kritiktir
GİRİŞ

Hamilelik, anne baba adayları için özel bir dönemdir. Bebeğin kalp atışı ve cinsiyeti ise bu dönemin en heyecanları anlarıdır. Peki bebeğin kalp atışı ilk ne zaman duyulur?

Hamilelik, anne baba adayları için çok heyecanlı bir süreçtir. Bu süreçte bu kişiler bebeğin gelişimini takip etmek, onun sağlıklı olduğunu bilmek isterler ve bu yüzden kontrollere giderler.

Bebeğin kalp atışı ve cinsiyeti, hamilelikte en çok merak edilen konulardır. Peki, bebeğin kalp atışı ve cinsiyeti ne zaman belli olur?

BEBEĞİN KALP ATIŞI NE ZAMAN DUYULUR?

Bebeğin kalp atışı, anne karnında hayatın ilk işaretidir. Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur sorusu, hamilelikte en çok sorulan sorulardan biridir. Bebeğin kalp atışı, gebeliğin 5,5-6. haftalarında duyulmaya başlar. Bu, bebeğin gelişimi için önemli bir aşamadır.

Bebeğin kalp atışı, gebeliğin ilk kontrollerinde ultrason ile görülebilir. Kalp atışı, gebeliğin 6. haftasında duyulur. Bu, anne baba adayları için büyük bir mutluluktur. Bebeğin kalp atışı, 6. haftadan sonra hala duyulmazsa, endişelenmemek gerekir. Doktorun yönlendirmelerine göre hareket etmek gerekir.

BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Bebeğin cinsiyeti, hamilelikte en çok merak edilen diğer bir konudur. Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusu, hamilelikte sıkça sorulur. Bebeğin cinsiyeti, gebeliğin 13. haftasından itibaren belli olmaya başlar. Bu haftada, bebeğin dış cinsiyet organları gelişir.

Bebeğin cinsiyeti, gebeliğin 14. haftasında daha net görülür. Bu haftada, bebeğin prostat bezi veya yumurtalıkları gelişir. Gebeliğin 16. haftasında ise kesin olarak belli olur. Bu haftada, bebeğin ultrason görüntüsü çok nettir. Artık cinsiyet, bu haftadan sonra doktor tarafından aileye net bir şekilde söylenebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER