Bebeklerin adeta baş belası! Bebeklerde ishal nasıl anlaşılır, belirtileri neler? İşte bebeklerde ishale çözümler

Bebeklerin adeta baş belası! Bebeklerde ishal nasıl anlaşılır, belirtileri neler? İşte bebeklerde ishale çözümler
GİRİŞ

Bebeklerde ve çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de ciddi sorunlara neden olan ishal problemlerine karşı önlem almak önemli. Peki, bebeklerde ishale ne iyi gelir? İşte detaylar…

Bebeklerin adeta baş belası! Bebeklerde ishal nasıl anlaşılır, belirtileri neler? İşte bebeklerde ishale çözümler… - İnsan hayatında yaşam kalitesini ciddi şekilde olumsuz etkileyen ishal bebeklerde çok daha büyük sorunlara yol açmaktadır. Bebeklerde ishalin en büyük nedeni ise bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklı olabilir. Buna ek olarak birçok farklı unsur da ishale neden olabilmektedir.

Bebeklerin ishale karşı korunmaları ve ishal olmaları halinde de doğru metotlar izlenerek tedavi sürecinin vakit kaybetmeden başlaması son derece önemlidir. İshalin tedavisinde ise en önemli unsur beslenmedir.

İSHAL OLAN BEBEKLERE NE VERİLMELİDİR?

Bilindiği üzere ishal, daha sulu ve akışkan bir şekilde dışkılamanın yapılmasına neden olmaktadır. Özellikle çocuklarda ishal uzun sürdüğünde mutlaka uzman bir hekime danışılması gerekecektir.

İshale çoğu zaman kusmanın da eşlik ettiği görülmektedir. İshale neden olabilecek birçok faktör olduğu için uzman hekim önerisine göre hareket etmek daha doğru olacaktır. Özellikle bebeklerde ishal varsa ilaç kullanmadan veya herhangi besin vermeden önce doktor tavsiyesi almak son derece önemlidir.

BEBEKLERDE İSHAL NASIL ANLAŞILIR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

İshal, bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklı olabileceği gibi viral enfeksiyonlara bağlı olarak da ortaya çıkabiliyor. Bebeklerde ayrıca tükettiği yiyeceklere ve içeceklere bağlı olarak bağırsak enfeksiyonları görülebilir. Bebeklerde ishalin anlaşılması için dışkıya bakılması yeterli olacaktır.

Bebeklerde ishal belirtileri arasında sık dışkılama, dışkının kıvamının bozulması, huzursuzluk, karın ağrısı, iştahsızlık, halsizlik, mide bulantısı ve kusma, ateş, ciltte kuruluk ve bunlara benzer diğer belirtiler yer almaktadır. Bu tür belirtilerin ortaya çıkması ve uzun süre devam etmesi halinde en kısa sürede uzman bir hekime başvurulması gerekecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER