Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir? Tedavisi

Bel Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir? Tedavisi
GİRİŞ

Bel fıtığına bakan doktor hastanelerin Ortopedi uzmanıdır. Bel fıtığı özellikle günlük yaşamda insanları zor duruma sokan bir rahatsızlıktır.

Gündelik yaşamda belin ağrımasına neden olan bu rahatsızlık pek çok insanın korkulu rüyasıdır. Kaslarda ortaya çıkan zedelenme, burkulma ya da ezilme gibi sorunlar bel ağrısına neden olabilmektedir. Bu gibi durumlarda Ortopedi uzmanına görüşerek bel fıtığının seviyesi öğrenilebilir.

Bel Fıtığı Nedir?

Bel fıtığının tanımı “Kişilerin yaşadıkları pek çok nedenden kaynaklı ortaya çıkabilen bir çeşit bel rahatsızlığı” şeklinde yapılabilmektedir. Özellikle ağır nesneleri kaldırırken beli zorlamak, zorlayıcı birkaç egzersiz denemek, hareketsiz bir yaşam sürmek gibi nedenler ile kişiler bel fıtığı sorunu çekebilmektedir.

Bel ağrısının meydana gelmesi için genel olarak birden fazla neden gerekmektedir. Örneğin zorlayıcı bir ağırlık kaldırmak ve rüzgârda kalmak bir arada oluşur ise zaman içerisinde bu durum bel fıtığına dönüşebilir. Ciddiye alınması gereken bu sorunun çözümü için mutlaka bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

Bel fıtığı, omurgalar arasında ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bel, omurgada en sık kullanılan kısımdır. Omurgaların üzerindeki yükler zaman içerisinde ağırlaşarak omur rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Omurlar arasında yer alan kıkırdakların yırtılması, bel fıtığı oluşturmaktadır. Bel fıtığı gibi bir durum için ilk gidilmesi gereken yer Ortopedi klinikleridir. Ortopedi doktorları ağrıların derecelendirilmesi ile çeşitli muayeneler gerçekleştirmekte ve bazı tetkiklere başvurmaktadır. Ardından gerekli tedavi uygulanmaya başlamaktadır.

Poliklinikten Bel Fıtığı İçin Nasıl Randevu Alınır?

Bel fıtığı için poliklinik randevusu oluşturmak isteyen vatandaşlar internet sitesinden ya da ALO 182 numaralı hattan yararlanabilmektedir. Bel fıtığı randevularının birkaç gün önceden alınması önerilmektedir. Hastalar randevu oluşturmak için MHRS sistemi üzerinden bir kayıt açabilir.

Bel Fıtığı Çözüm Yöntemleri

Bel fıtığının tedavisi bel ağrısının şiddetine bağlı olarak planlanmaktadır. Farklı çözüm yöntemleri sunan doktorlar hastaların en kısa sürede iyileşmesini amaçlamaktadır. Bel fıtığı ağrılarının azalması için genel olarak ilaçlardan yararlanılmaktadır. Ancak iyileşmede en önemli şey fizik tedavilerin aksatılmadan yapılmasıdır. Son çözüm yöntemi olarak ise cerrahi yöntemlerden yararlanılmaktadır.

KAYNAK: