Bel soğukluğu için için hangi doktora gidilir? Bel soğukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler

Bel soğukluğu için için hangi doktora gidilir? Bel soğukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler
GİRİŞ

Cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan bel soğukluğu için hangi doktora gidilir? Kadınlarda ve erkeklerde ortak olarak görülen bel soğukluğu ciddi bir hastalık olarak öne çıkıyor.

Dolayısıyla bu hastalığın tedavisi için belirtileri takip edip, vakit kaybetmeden bir uzmana muayene olunması gerekiyor.

Cinsel yolla idrar yoluna bulaşan bel soğukluğu, tedavi edilmediği sürece enfeksiyon ve ciddi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Dolayısıyla bu hastalığın belirtilerinin takip edilip vakit kaybetmeden alanında uzman bir profesyonelden tıbbi destek alınması gerekiyor.

Bel Soğukluğu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Tıp alanında gonore olarak adlandırılan bel soğukluğu bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Erkeklerde ve kadınlarda cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak bel soğukluğu genç ve yaşlı kişilerde ortaya çıkabiliyor. Tedavi edilmediği sürece idrar yolunda önemli hastalıklara neden olan bu hastalığın tedavisinde belirtileri erken teşhis etmek gerekiyor.

Kadınlarda ve erkeklerde bel soğukluğu belirtileri şöyle sıralanıyor:

  • İdrar sırasında yanma hissi
  • Şeffaf, sarı ve yeşil akıntı
  • Testiste şişlik ve ağrı
  • Vajinal akıntı
  • Kasıklarda ve karın bölgesinde ağrı
  • Adet dışı kanama
  • Dışkı yaparken ağrı yaşama

Bel Soğukluğu Nasıl Bulaşır?

Bel soğukluğu hastalığı yalnıza insandan insana bulaşıyor. Kişiden kişiye oral veya anal ilişki sırasında geçiş yapıyor. Her yaş ve cinsiyete sahip kişilerde ortak olarak görülen bu hastalık hamilelik sırasında anneden bebeğe de geçebiliyor.

Bel soğukluğu hastalığının bulaşması için meninin boşalması zorunluluk teşkil etmiyor. Dolayısıyla cinsel ilişki dışında seks oyuncakları ile temas ve hamilelik sırasında bulaşma riski taşıyor.

Bel Soğukluğu Tedavisi Mümkün Mü?

Erkek ve kadınlarda genel olarak cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak bel soğukluğu kan testinde belli olur mu? Hastalığın belirtilerinden şikâyeti olan kişiler için yapılan kan tahlillerinde bel soğukluğu teşhis ediliyor.

Hastalığın tedavisinde öncelikle antibiyotik kullanılıyor. Penisilin ve antibiyotik ilaç kullanımı hastalığının tedavisi için önerilen yöntemler olmakla birlikte, tedavi süreci için erken teşhis oldukça tetikleyici oluyor.

Bel Soğukluğu İçin Hangi Bölümden Randevu Almalıyım?

Cinsel yolla ve hamilelik sürecinde anneden bebeğe geçen bel soğukluğu için alanında uzman bir doktordan profesyonel destek almak gerekiyor. Peki, erkek ve kadınlarda bel soğukluğu hangi doktor bakar? Hastalığın belirtilerini taşıyan kişiler Üroloji uzmanına muayene olup, yapılan testler sonucunda tanısı konulduktan sonra tedavi sürecine başlıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER