Belim Tutuldu Hareket Edemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Belim Tutuldu Hareket Edemiyorum, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Bel tutulması için uygulanması gereken tedavi, evde iken tutulan ve ağrının olduğu yere sıcak kompres uygulamasının yapılmasıdır.

Beli tutulan ve beli çok ağrıyan kişiler, bu ağrıyı sıcak duş alarak da azaltabilirler. Ağrıları biraz azaldıktan ve hareket etmeye başlamalarından hemen sonra ise mutlaka bir doktora danışmaları gereklidir.

Ayağa Kalkarken Belimi Doğrultamıyorum Ne Yapmalıyım?

Otururken ağrısı olmayan ancak ayağa kalkmaya çalıştığı zaman fazlaca ağrı çeken kişilerin mutlaka bir doktor görünmeleri gereklidir. Bel ağrıları, boyunlarında olan sıkıntılardan veya bellerindeki fıtıklardan kaynaklanıyor olabilir. Ağrının doğru bir şekilde tespit edilmesi, tespit edilmesinden sonra da en uygun tedavinin uygulanması gereklidir. Doktora gidilmeden evde çeşitli tedavilerin uygulanmaması gereklidir.

Aniden Bele Giren Ağrı Nasıl Geçer?

Bele aniden giren ağrıların geçmesi için doktorlar, genellikle kişilerin duruş bozukluğuna veya fıtıklara sahip olduğunu söylerler. Bu nedenle oturur ya da yatarken belin pozisyonuna çok dikkat edilmelidir. Yatılan yatağın ortopedik olması, çalışma alanı eğer sürekli oturur pozisyonda ise mutlaka arada ayağa kalkılması gereklidir. Bele sürekli giren ağrıların neden olduğu bilinmeden nasıl geçeceğinin tanısı da konamaz. Bu nedenle de sürekli olarak bellerine ağrı giren kişilerin doktora danışmaları gereklidir.

Soğuktan Belim Tutuldu Ne Yapmalıyım?

Soğuk havadan beli tutulan kişilerin yapmaları gereken şey, bellerini sıcak tutmak ve dinlenmektir. Özellikle kış aylarında, karlı ve soğuk günlerde yaşanan bel tutulmaları ile bel ağrılarının tedavileri, sıcak ile gerçekleştirilir. Soğuk havalarda özellikle dışarıda çalışılması durumunda bele sıcak tutacak bantların yapıştırılması, ağrının azalmasını sağlayabilir.

Ağır Kaldırırken Belimi İncittim Ne Yapmalıyım?

Belini inciten kişilerin yapmaları gereken ilk şey, mutlaka doktora gitmektir. Doktorlar belini inciten kişiler için doğru tedaviyi uygulayacaktır. Bununla beraber ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçların kullanılması da ağrıyı azaltacaktır. Belin incinmesinden sonra belirli bir süre boyunca beli zorlayıcı hareketlerin yapılmasından kaçınılması gereklidir. Ağır kaldırmak gibi durumların içinde de olmayarak incinmiş belin ağrısı azaltılabilir.

Eğilip Kalkarken Belde Ağrı Nasıl Geçer?

Eğilince ya da kalkınca beldeki ağrının geçebilmesi için eğilmenin gerektiği durumlarda doğrudan eğilmek yerine çömelinmesi gereklidir. Çömelmek, belin aşırı derecede hasar almamasını ve şeklinin birdenbire bozulup çeşitli yaralanmaların da ortaya çıkmamasını sağlayacaktır. Özellikle beli tutulan ve beli tutulduğu için eğilip kalkarken sürekli olarak beli fazla ağrıyan kişilerin bu duruma çok dikkat etmeleri gereklidir. Böylece ağrıları kısa sürede azalmaya başlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER