Bitkisel yöntemlerle göz altı kırışıklıklarına son

Bitkisel yöntemlerle göz altı kırışıklıklarına son
GİRİŞ

Genellikle yaşın ilerlemesi ile istenemeyen kaz ayağı denilen göz altı kırışıklıkları kadınlarda olduğu erkeklerde de büyük bir sorun haline gelmektedir.

Bitkisel yöntemlerle göz altı kırışıklıklarına son - Göz altı kırışıklıklarına bitkisel çözüm sayesinde istenmeyen kaz ayaklarından kurtulmak mümkün olmaktadır. Göz altı kırışıklıkları göz altında ince çizgilenmeler, gevşeme, esneklik kaybı, gülme mimiğinin çok fazla kullanılması, göz altı torbalarının belirginleşmesi gibi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Göz çevresinde yer alan deri diğer bölgelere göre çok daha ince ve hassas olmaktadır. Bundan dolayı iç ve dış etkenlerden çok fazla etkilenir. Bu etkenlere bağlı olarak göz altı morlukları, kırışıklık, torbalanma ve bunlar gibi sorunlar ortaya çıkar. Göz altı kırışıklıkları için bir takım bitkisel yöntemler uygulanabilir. İşte bazı bitkisel çözümler;

Üzüm Çekirdeği Yağı

Göz altı kırışıklığı için üzüm çekirdeği yağı cildi nemlendirir ve cildin ihtiyacı olan besleyici bileşenleri ortaya çıkarır. Özellikle göz çevresinde yer alan cildin ve çatlakların tamirinde çok daha etkili olmaktadır. Son derece doğal olan bu yağ kırışıklıklar ile savaşır ve cildin yenilenmesini sağlar. Proantokyanidin adında olan antioksidanlar bakımından zengin olan üzüm çekirdeği yağı yaşlanan cildin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

Hindistan Ceviz Yağı

Hindistan cevizi yağı kırışıklıklar ve kırışık önlemek için son derece harika bir ürün olmaktadır. Bu yağ ile kırışıklıkların olduğu bölgelere ve gözlerin altına masaj yapılmalıdır. Hindistan cevizi yağını bir hafta devamlı olarak kullanılması ile istenilen sonuçlar alınabilir. Günlük olarak bu yağın kullanılması ileride olabilecek kırışıklıklarında nüne geçecektir.

Avokado

Genellikle avokado cildin ihtiyacı olan pek çok gıdayı tek başına içinde bulunduran özel bir meyve türüdür. Bir miktar avokado ezmeli ve göz çevresine sürülmelidir. Meyvenin içinde doğal yağ olmasından dolayı cildin yağ üretiminin mekanizmasını tetikler ve cildin daha genç görünmesine yardımcı olur.

Salatalık

Salatalık göz altında yer alan kırışıklıklardan kurtulmak için kullanılan son derece etkili bir ürün olmaktadır. Her zaman etkili bir yöntem olan salatalık gerek kaz ayağı gerek ise göz altı kırışıklıklarının azalmasını sağlar. Yarım santim kalınlığında kesilen ve buzdolabında soğutulan salatalık dilimlerini gözlerde kırışıklıkların olduğu yerlere koyulmalıdır. 15 dakika bekledikten sonra salatalık dilimleri ısınmaya başlar ve ısınan salatalık dilimlerini soğuk dilimler ile yer değiştirmelidir. Göz altı kırışıklıkları için salatalık yöntemi her zaman etkili bir yöntem olduğundan ilk olarak tercih edilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER