Boyun Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir? Tadavisi

Boyun Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir? Tadavisi
GİRİŞ

Boyun fıtığı hastalığı olan kişilerin fizik tedavi ya da beyin ve sinir cerrahisi bölümlerinden birine gitmeleri gereklidir.

Boyun fıtığı rahatsızlığı yeni başlamış olan kişiler fizik tedavi bölümünden randevu alarak tedavilerini gerçekleştirebilirler. Ancak ağrıları kronikleşmiş ve sürekli olarak tekrarlayan fıtığı olan kişilerin beyin ve sinir cerrahisi bölümüne gitmeleri tavsiye edilir.

Boyun Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Boyun fıtığı rahatsızlığının tedavisi için öncelikle hastalığın kaynağının tespit edilmesi gereklidir. Eğer boyun fıtığı yeni başlamışsa kişilere fizik tedavisi verilebilir ve düzenli ilaç tedavisi ile de fıtıklar tedavi edilebilir. Ancak uzun süreli bir fıtık olması ve fizik tedavi ile ilerleme kaydedilmeyen durumlarda devreye ameliyat tedavisi sokulabilir. Bu nedenle de tedavinin nasıl yapılacağı hastadan hastaya değişiklik gösterir.

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Boyun fıtığının genel belirtileri, şöyle sıralanabilir:

  • Şiddetli ve geçmeyen bir boyun ağrısı
  • Kol ve el kaslarında güç kaybı
  • Reflekslerde zayıflama
  • Baştan sırt, kol ve omuzlara doğru yayılan ağrı
  • Kol ve parmaklarda uyuşmalar ve karıncalanma
  • Kollarda incelme ve kas kayıpları
  • El becerilerinde azalma
  • Duyu kaybı
  • Elektriklenme

Boyunda yaşanan şiddetli ağrıların tümü her zaman boyun fıtığı hastalığının belirtisi ya da habercisi olmayabilir. Bu nedenle de kendisinde fıtık olduğunu düşünen kişiler, mutlaka bir uzman ile görüşmelilerdir.

Ense Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Sürekli ense ağrısı yaşayan kişilerin gitmeleri gereken bölüm Ortopedi ve Travmatolojidir. Bu bölüme gidilmesi ile beraber doktorlar gerekli muayene ile tetkikleri yapmalarından sonra ense ağrısının sebebini kolay bir şekilde tespit edebilirler.

Boyun Düzleşmesi İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Boyun düzleşmesi şikayeti olan kişilerin gitmeleri gereken bölümler fizik tedavi bölümlerine veya Beyin ve Sinir Cerrahisidir. Boyun düzleşmesi hastalığının belirtileri, boyun fıtığına benzediği için genellikle karıştırılırlar. Ancak boyun düzleşmesine sahip olan kişilerin çektikleri ağrılar, boyun fıtığı olan kişilerden daha azdır. Bununla beraber, boyun düzleşmesinin belirtileri arasında sırt ve bel ağrısı da vardır. Bu nedenle ikisi birbirine karıştırılmamalı,tedavi görmeden önce mutlaka farklı doktorlar ile görüşülmelidir.

KAYNAK: