Bu beslenme önerisi boy uzatıyor! Uzmanlar çocuklar için boy uzatan besinleri açıkladı!

Bu beslenme önerisi boy uzatıyor! Uzmanlar çocuklar için boy uzatan besinleri açıkladı!
GİRİŞ

Gelişim çağındaki çocuklar için boy uzatan besinler belirlendi. Uzmanlar bu beslenme önerilerine uyan çocukların daha hızlı uzadığını aktarıyor. İşte o besinler…

Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimleri tamamlamaları için düzgün beslenmeleri son derece önemlidir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların daha hızlı uzamaları ve bu dönemde bağışıklıklarının güçlenmesi için uzmanların beslenme önerileri dikkate alınmalıdır.

Hem zihinsel hem de fiziksel gelişimleri için çocukların beslenme alışkanlıklarını erken yaşlardan itibaren ebeveynleri belirlemelidir. Doğal olarak büyüme ve gelişme sürecine katkı sağlayacak beslenme önerilerine dikkat edilmesi önemli görülüyor.

KAHVALTI KESİNLİKLE ATLANMAMALI!

Uzmanlara göre gelişim çağındaki çocuklar başta olmak üzere herkes için kahvaltının en önemli öğün olduğu çok sık dile getiriliyor. Sağlıklı yaşam tarzının bir gereği olan kahvaltıda tercih edilen gıdalar ise son derece önemli görülüyor.

Kahvaltıyı atlamak özellikle mide problemleri ve ülser gibi sorunlara neden oluyor. Sağlıklı bir kahvaltı metabolizmayı hızlandıran besinlerden seçilmeli ve bu sayda çocuklarda daha hızlı bir boy uzamasına da katkı sağladığı aktarılıyor.

ÇOCUKLARDA HIZLI BOY UZATAN YÖNTEMLER

Uzmanlara göre çocukların hızlı bir şekilde boy atmaları için birçok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. Bunların başında sağlıklı beslenme ilk sırada. Çinko, manganez ve fosfor yönünden zengin gıdalar mutlaka tercih edilmeli. Protein ve kalsiyum açısından zengin gıdalar da bu kapsamda tercih edilmelidir.

Beslenmenin yanı sıra yeterli uyku ve dinlenme de çocuklarda gelişimin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Buna ek olarak gün içinde sık ve küçük öğünler tüketilmesi ve vitaminler ile mineral açısından zengin gıdaların tercih edilmesi son derece önemlidir. Bunun dışında erken yaşlarda spora başlamaları da öneriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER