Bu gıda portakaldan daha fazla C vitaminine sahip! Adını ilk kez duyacaksınız! Cildin yaşlanmasını önlüyor

Bu gıda portakaldan daha fazla C vitaminine sahip! Adını ilk kez duyacaksınız! Cildin yaşlanmasını önlüyor
GİRİŞ

C vitamini yönünden portakaldan bile daha zengin olan bu gıda tam bir şifa deposu. Uzmanlar mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor. İşte cildi güzelleştiren o gıda…

Sağlık bir yaşamın sırrı olarak dengeli beslenme her zaman ilk sırada gösteriliyor. Beslenme alışkanlıklarında ise meyve ve sebze tüketimi ise birçok yöntem önemli olduğu ifade ediliyor. İnsan vücudunun temel yapı taşlarından olan vitaminlerin günlük olarak belirlene miktardan az veya çok alınması ciddi sağlık sorunlarına da neden oluyor.

Yapılan yeni araştırmalara göre Çin kökenli bir tropik meyvenin portakaldan 20 kat daha fazla C vitaminine sahip olduğu aktarılıyor. Güney Asya ve Güney Amerika’da yetişen bu gıdanın cilde faydaları ise saymakla bitmiyor. Adını ise çoğu kişi ilk kez duydu.

lici-meyvesi-1.jpg

CİLDİ GENÇLEŞTİRE VE KORUYAN MUCİZEVİ BESİN!

Türkiye’de son yıllarda meyve ihracatının da artmasının ardından birçok farklı yeni meyve hayatımıza girdi. Özellikle tropikal meyveler faydaları ve lezzetleriyle dikkat çekiyor. Bu kapsamda öne çıkan meyvelerden biri de liçi oldu.

Muhtemelen birçok kişinin adını ilk kez duyduğu bu mucizevi meyve özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin. Öte yandan protein ve fiber kaynağı olarak da kilo vermede yardımcı olduğu ifade ediliyor. Cildi gençleştiren yapısı ve cilde daha parlak ve canlı bir görünüm sunmasıyla birçok kişi tarafından günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir.

lici-meyvesi-2.jpg

GERÇEK BİR C VİTAMİNİ DEPOSU

C vitamini başta olmak üzere içeriğinde sayısız vitamin ve faydalı asitlerin yer aldığı liçi, yaşanmaya karşı ciddi bir etki sunuyor. C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olan liçinin 100 gramında yaklaşık olarak 70 gram C vitamini bulunuyor.

lici-meyvesi.jpg

KİLO VERMEDE YARDIMCI

Cildi güzelleştiren ve bağışıklık sistemini de güçlendiren liçi, kilo vermede de etkili oluyor. Selenyum, bakır, fosfor ve magnezyum ile kolin gibi maddelerin yer alması sayesinde metobolizmanın hızlanmasına yardımcıdır. Sayısız vitamin ve minerali bir arada barındıran liçinin faydaları ise saymakla bitmiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER