Bu tohum hem kolesterolü düşürecek hem yağ yakacak! Yoğurtla karıştırmanız yeterli

Bu tohum hem kolesterolü düşürecek hem yağ yakacak! Yoğurtla karıştırmanız yeterli
GİRİŞ

Kilo verme sürecini kısaltmak isteyenlere önemli bir tavsiye geldi. Uzmanlar, yoğurdun çörek otu ile tüketilmesi durumunda yağ yakımının hızlanacağını belirtti.

Bu tohum hem kolesterolü düşürecek hem yağ yakacak! Yoğurtla karıştırmanız yeterli - Kilo verme süreci kişinin metabolizma hızından beslenme alışkanlıklarına kadar pek çok faktöre bağlı olarak farklı aşamaları barındırır. Ancak süreç ne kadar farklı işler ise işlesin fit bir görünüme sahip olmak isteyen herkes sonuç olarak fazla yağlarından kurtulmak ister. Bu isteğin gerçekleşmesi için özellikle beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden beslenme uzmanları, bu noktada bir tohuma dikkat çekti.

Beslenme uzmanlarına göre çörek otu, yağ yakımını hızlandıran doğal içeriklerin başında gelir. Ancak burada çörek otunun nasıl tüketilmesi gerektiğinin bilinmesi gerekir. Çörek otunun şifaları, farklı besinler ile birleştiğinde daha hızlı bir şekilde ortaya çıkar. Bu kapsamda yağ yakımı süreci de hızlandırılmış olur.

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRAN ÇÖREK OTU MUCİZESİ

Alternatif tıpta önemli bir yere sahip olan çörek otu, insan sağlığına olan faydalarının yanı sıra kilo verme sürecine sunduğu katkı ile de bilinir. Bu kapsamda bir araştırma yürütmüş olan beslenme uzmanları, gün içerisinde tüketilen iki kase yoğurdun içerisine bir tatlı kaşığı kadar çörek otu eklenmesi durumunda yağların daha hızlı yakılacağını ifade etti. Beslenme alışkanlıklarına dahil edilen çörek otlu yoğurdun iştah kesilmesinde oldukça etkili olduğunu belirten uzmanlar, bu şekilde sağlıklı bir kilo verme sürecinin yönetilebileceğini ifade etti.

Çörek otlu yoğurdun sabahları aç karna ve yatmadan önce tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sindirim sistemini düzenleyecek olan bu yeme alışkanlığı neticesinde 15 gün içerisinde ciddi oranda yağ yakımının meydana geleceğine dikkat çekti.

ZENCEFİL DE EKLEYEBİLİRSİNİZ

Bağışıklık sistemini güçlendiren, kolesterolü düşüren ayrıca yağ yakımını da hızlandıran çörek otlu yoğurda zencefil de eklenebileceğini ifade eden beslenme uzmanları, bu kür için şöyle bir reçete paylaştı:

  • 1 yemek kaşığı yağsız yoğurda 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 çay kaşığı toz zencefil ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı 30 dakika kadar bekletin ve ardından da tüketin.

KAYNAK: UŞAK HABER