Bu yöntemlerle kendinizi daha enerjik hissetmek mümkün

Bu yöntemlerle kendinizi daha enerjik hissetmek mümkün
GİRİŞ

Sürekli yorgun ve halsizlik hissetmenin altında birçok farklı sağlık sorunu yatıyor olabilir. Öte yandan mevsim geçişleri de bunun bir nedeni. Peki, daha enerjik hissetmek için neler yapılmalı?

Günümüzde birçok etkene bağlı olarak sürekli yorgunluk hissetmek artık normal bir şey haline geldi. Bu durumun altında yatan ana unsur ise psikolojik olabilir. Bazı psikolojik etkenler sürekli yorgun hissetmenize neden olabilir.

Sürekli yorgun hissedilmesinin bir diğer önemli nedeni ise mevsimlere bağlı olarak ortaya çıkıyor. Özellikle bahar yorgunluğu en temel nedenleri arasında bulunuyor. Bahar yorgunluğuna karşı uzmanların önerileri sayesinde gün boyu daha enerjik hissetmek mümkün.

bu-yontemlerle-kendinizi-daha-enerjik-hissetmek-mumkun-1.jpg

SÜREKLİ YORGUN HİSSEDENLER DİKKAT!

Uzun süre yorgunluk hissedilmesinin birçok nedeni olabilir. Uzmanlar bu tür durumlara karşı önemli uyarılarda bulunuyor. Özellikle sabahları güne yorgun başlamak ve gün boyu yorgun hissetmek önemli bir sorun haline geldi.

Sağlık problemlerinin yanı sır bahar yorgunluğu da önemli bir etken olarak gösteriliyor. Kansızlık, enfeksiyonlar, bağışıklık sisteminin zayıflaması ve yetersiz beslenme gibi birçok önemli unsur da bunun bir nedeni olarak gösteriliyor. Aynı zamanda stres ve depresyon gibi etkenler de bahar yorgunluğunun ana sebepleri arasında yer almaktadır.

BU HASTALIĞI BAHAR YORGUNULUĞU İLE KARIŞTIRMAYIN!

Uzmanlar çok sık bahar yorgunluğu ile karıştırılan bir rahatsızlığa da dikkat çekiyor. Hashimoto tiroidinin de bu duruma neden olacağı aktarılıyor. Tiroid bezinin yetersiz çalıştığı bir durum olan bu rahatsızlık çok sık bahar yorgunluğu belirtileri ile karıştırılıyor. Halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, kilo vermede zorlama, kabızlık gibi belirtiler de buna eşlik ediyor.

bu-yontemlerle-kendinizi-daha-enerjik-hissetmek-mumkun-2.jpg

BAHAR YORGUNLUĞUNA KARŞI BUNLARI İHMAL ETMEYİN!

Bahar yorgunluğuna karşı bazı basit önlemler alarak da gün içinde daha fazla enerjik hissetmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzından uzak durmak en önemli unsur olarak görülüyor. Ayrıca B ve C vitamin takviyeleri, magnezyum, potasyum ve çinko desteği gibi yöntemler de etkili olabilmektedir. Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak ve uyku kalitesini de gözden geçirmek dikkate alınması gereken önemli konular arasında bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER