Burun Estetiği Sonrası Dikiş İzi Ne Zaman Geçer?

Burun Estetiği Sonrası Dikiş İzi Ne Zaman Geçer?
GİRİŞ

Burun ameliyatı olan kişilerin estetik ameliyatlarından sonra kendilerinde olan dikiş izleri, bünyelerine bağlı olarak 2 hafta ile 2 ay arasında tamamen yok olur.

Burun estetiği sonrası dikiş izlerini hızlı bir biçimde geçirmek isteyen kişilerin uygulayabilecekleri herhangi bir yöntem mevcut değildir. Dikişler kendiliğinden atılacak ve iyileşecektir.

Burun Estetiği Sonrası Dikiş İzi İçin Krem Var Mı?

Burnuna estetik yaptıranların ameliyattan sonra kullandıkları krem, Contractubextir. Bu krem genellikle ameliyat yaralarının hızlı ve kolay bir şekilde iyileşmesini sağlar. Ancak burun estetiği yaptırmış herkes için bu krem verilmez. Bu nedenden dolayı işlemlerin sonunda mutlaka doktor tarafından önerilen kremin kullanılması gereklidir.

Estetik Dikiş İzi Ne Zaman Geçer?

Estetik işlemlerinden sonra dikiş izlerinin geçme süresi, ortalama 1 ila 2 yıldır. Yapılan estetiğin türüne ve birçok etmene bağlı olarak bu süre değişebilir. Özellikle estetik yaptırılmış olan yaş, fazla alkol ve sigara kullanımı gibi durumlar dikiş izlerinin iyileşme süresi üzerinde değişiklikler yapabilir. Ancak kişiler ne kadar kendilerine iyi bakıyor veya genç olurlarsa olsunlar, estetik izlerinin 1 yıldan erken tamamıyla kapanması kolay değildir.

Açık Burun Ameliyatı İyileşme Süreci Ne Kadardır?

Açık burun ameliyatı olmuş kişilerin iyileşme süreçleri, genellikle 6 ile 12 ay arasında değişiklik gösterir. Burun estetiği sonrası dikiş izlerinin tamamen yok olması ise tamamen iyileşme sürecinden önce gerçekleşebilir. Ancak dikiş izlerinin yok olması burundaki ameliyatın tamamen iyileştiği anlamına da gelmez. Bu nedenden dolayı da dikiş izlerinin yok olmasından sonra iyileşmenin tamamlanmış olduğu düşünülmemelidir.

Burun Dikiş İzi Nasıl Geçer?

Ameliyat sonrasındaki dikiş izlerinin geçmesi için genellikle bir şey yapılmaz. İzler kendi kendilerine geçer. Ancak kişilerin ciltlerinde yapılacak olan bazı şeyler izlerinin daha hızlı ve kolay bir biçimde geçmesini sağlar. Fakat bunların doktorlara danışılmadan kullanılması pek uygun değildir. Bu nedenden dolayı da burnunda dikiş izi kalmış olan kişiler, burunlarını ameliyat eden doktorlara danışarak hareket etmelilerdir.

Dikiş İzi Kalmaması İçin Ne Yapmalı?

Ameliyatlardan sonra dikiş izlerinin yok edilebilmesi için doktorlar genellikle e vitamini içeren besinlerin tüketilmesini önerirler. Hastalar, özellikle Burun estetiği sonrası dikiş izlerini yok edebilmek için ameliyat bölgesine e vitamini içeren yağ ve kremlerden sürmelilerdir. Böylelikle kısa bir süre içinde dikiş izleri azalacaktır. Ancak bu uygulamanın mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiği unutulmamalı ve ona göre hareket edilmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER