Burun tıkanıklığınız varsa dikkat! Bu rahatsızlık olabilir! İşte burun tıkanıklığını açan yöntemler

Burun tıkanıklığınız varsa dikkat! Bu rahatsızlık olabilir! İşte burun tıkanıklığını açan yöntemler
GİRİŞ

Burun tıkanıklığı şikayeti olanları kurtaracak etkili yöntemler birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, burun tıkanıklığı neyin habercisi? Burun tıkanıklığı nasıl açılır? İşte yanıtı…

Burun tıkanıklığı şikayetleri günümüzde birçok kişinin hayatında ilk sıralarda yer alıyor. Burun tıkanıklığının başlıca nedenleri arsında grip ve soğuk algınlığı gibi etkenler yer alsa da alerjik bir takım etkenler de özellikle bahar aylarında veya belirli ortamlarda baş gösterebilmektedir.

Alerjik reaksiyonlara bağlı olarak yaşanan burun tıkanıklığının birçok olumsuz sonucu da ortaya çıkabilir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için uzman bir hekim tarafından önerilen tedavilerin tercih edilmesi gerekecektir. Benzer şekilde doğal yöntemleri de denerken herhangi bir hassasiyetinizin olup olmaması da önemlidir.

BURUN TIKANIKLIĞI NEDEN OLUR, TEHLİKELİ MİDİR?

Burun tıkanıklığının birçok nedeni olabilir. Sinüzit, alerjik rinit, grip, soğuk algınlığı gibi unsurlar etkili olmaktadır. Uzun süre tedavi edilmediğinde uyku apnesi, sinüzit ve burun kanaması gibi çeşitli komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Öte yandan nefes darlığı ve nefes almada güçlük şikayetleri de ortaya çıkacaktır. Bunlara ek olarak baş ağrısı, uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi sonuçları da bulunur.

BURUN TIKANIKLIĞI NASIL GEÇER?

Evde hemen burun tıkanıklığını gidermek için doğal bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Bu doğal yöntemler arasında burun masajı ilk sırada yer alır. Bir miktar nane yağı ile burun merkezli olarak çevresine elmacık kemikleri ve alına hafifçe masaj yapmak fayda sağlayacaktır.

Bir diğer yöntem ise tuzlu sudur. Bir bardak ılık suya bir kaşık tuz atıp karıştırdıktan sonra burnunuza çekerek tıkanıklığı açabilirsiniz.

Her türlü derde deva zeytinyağı da burun tıkanıklığında kullanılabilir. Burun deliklerine birer damla damlatarak burun tıkanıklığından kurtulabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER