Canan Karatay açıkladı! Ramazanda ağız kokusunu önlemek için

Canan Karatay açıkladı! Ramazanda ağız kokusunu önlemek için
GİRİŞ

Ramazan döneminde herkesin şikayetçi olduğu konuların başında ağız kokusu yer alıyor. Uzun süre herhangi bir şeyin tüketilmemesi ağız kokusuna sebebiyet veriyor.

Canan Karatay açıkladı! Ramazanda ağız kokusunu önlemek için - Ramazan ayının başlaması ile herkesin en büyük sorunu olan ağız kokusu da gündeme geldi. Oruç ibadetinin yerine getiren kişiler, oruç süresi boyunca ağız kokusu yaşamamak için neler yapılması gerektiğine dair araştırmalarını arttırdı. Beslenme üzerine açıklamalarıyla gündeme gelen uzman isim Canan Karatay bu konuya dair bilgiler paylaştı.

Özellikle susuz kalınması ağız kokusunun meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Ağız kokusu sadece oruçluyken değil aç kalındığında ve özellikle sabah uyandığında da kişileri rahatsız eden sorunlar arasında yer alabiliyor. Canan Karatay'ın açıkladığı bu yöntemlerin düzenli uygulanmasıyla temiz ve ferah bir ağız sistemine sahip olunabilir.

16 SAAT TEMİZ NEFES

Canan Karatay tarafından özellikle oruçluyken yaşanan ağız kokusunun giderilmesine dair bir karışım açıklandı. Uzman isim tarafından açıklanan bu karışım sahurda tüketildiği takdirde 15 16 saat arasında nefesin temiz kalmasını sağlıyor ve özellikle ağız kokularının da meydana gelmesini engelliyor. Bu karışım sayesinde aynı zamanda birçok sağlık sorunu da ortadan kaldırılabiliyor. Canan Karatay'ın formülü içim gerekli olan malzemeler sadece bir kase ev yoğurdu, bir yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyu.

BU KARIŞIM BAĞIRSAK SAĞILINI DA KORUYOR

Canan Karatay karışımın tarifini ve faydalarını şu cümleleriyle açıkladı; ‘’Bir kase ev yoğurdunun içerisine bir yemek kaşığı bal ve 3 damla limon suyunu sıkın ve karıştırın. Tüm karışım bitene kadar tüketin. Bu sayede bağırsaklar daha iyi çalışarak besin atıklarının kalmasını önler. Vücudun sıvı oranı artar böbreklerin fonksiyonel işlevi bozulmaz. Ağız içindeki bakteriler bal sayesinde azalır. Ayrıca mide asidi gün boyu dengelenir. Diş aralarında biriken atıklarda ağız kokusuna neden olacağından diş fırçalamayı ve iftar sahur arasında 2 litre su tüketmeyi de ihmal etmeyin.’’ Bunların yanı sıra; günde en az 2 kez ve 2 dakika olacak şekilde dişlerin fırçalanması, diş ipinin kullanılması oldukça önemlidir. Dil kazıyıcı kullanımı da bakterilerin temizlenmesinde etkili olmaktadır. Alkolsüz antibakteriyel gargaralar ile ağız kokusunun önüne geçilebilir. Aynı zamanda 6 ayda bir olacak şekilde diş kontrollerinin ve diş temizliklerinin yaptırılması gerekir. Ağız kuruluğu nedeniyle oluşan ağız kokusunun giderilmesi için de bol su tüketimi önemlidir

KAYNAK: UŞAK HABER