Canan Karatay önerdi: Doğanın ana sütünü tüketen asla hasta olmuyor

Canan Karatay önerdi: Doğanın ana sütünü tüketen asla hasta olmuyor
GİRİŞ

Beslenmeye ilişkin önerileriyle dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez ‘Doğanın ana sütü’ diyerek bir gıdanın tüketiminin düzenli olarak yapılmasını önerdi.

Canan Karatay önerdi: Doğanın ana sütünü tüketen asla hasta olmuyor - Gerçekleştirmiş olduğu birbirinden ilginç beslenme önerileri ile tüm dikkatleri üzerine çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, son olarak tereyağlı kahve içmeyi önermiş ve özellikle yazlık bölgelerdeki mekanları harekete geçirmişti. Prof. Dr. Canan Karatay’ın önerisine kulak veren pek çok mekan, şimdilerde tereyağlı kahve satmaya başladı. Bu kez bambaşka bir öneride bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, ‘Doğanın ana sütü’ diyerek bir gıdanın düzenli olarak sağlık için tüketilmesini istedi.

Sağlıklı beslenme düzeni için sıklıkla önerilerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, meslektaşlarının aksine tereyağı tüketimini önermesiyle dikkat çeken isimler arasındaki yerini almıştı. Bir kez daha bir yağ önermiş olan Prof. Dr. Canan Karatay, ‘Doğanın ana sütü’ dediği zeytinyağını önerdi. Zeytinyağının en faydalı meyve suyu olduğuna işaret eden Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin zeytinyağı tüketmesini istedi. Peki zeytinyağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

PROF. DR. CANAN KARATAY, ZEYTİNYAĞINI ÖNERİYOR

Genç yaşlı herkese zeytinyağını öneren Prof. Dr. Canan Karatay, konuyla ilgili açıklamasında, “Zeytinyağı, doğanın yetişkinlere bahşettiği ana süttür. Ne demek ana sütü? Bütün hastalıları önler demek, bağışıklık sistemini güçlendirir demek” ifadelerini kullandı. Kalp sağlığı için de son derece faydalı olduğu araştırmalarca da kanıtlanmış olan zeytinyağının Prof. Dr. Canan Karatay tarafından önerilmesi bu yağın yararlarını da merak ettirdi. O zaman hemen, bol miktarda içerdiği oleik asit sayesinde kötü kolesterolü düşüren zeytinyağının iyi kolesterolü artırdığını söyleyelim.

ZEYTİNYAĞI, KANSERE KARŞI KORUYUCULUK SAĞLIYOR

İyi bir antioksidan kaynağı olan zeytinyağı, sadece kolesterolle değil, serbest radikallerle de mücadele ediyor. Bu da zeytinyağının kalp dostu ve kanser düşmanı olduğu anlamına geliyor. Çünkü serbest radikaller hem kalp hem de kanser gibi kötü hastalıklara neden olabiliyor. Ayrıca, Antik Yunan’dan bu yana güzellik için kullanılan zeytinyağı hem cilt hem de saç güzelliğini besliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER