Canan Karatay’dan erkeklere uyarı: O gıdayı tüketirseniz, kel kalırsınız!

Canan Karatay’dan erkeklere uyarı: O gıdayı tüketirseniz, kel kalırsınız!
GİRİŞ

Bu kez özelliklere erkekleri uyaran Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin çok sevdiği bir gıdanın kelliğe neden olduğunu duyurdu. Prof. Dr. Canan Karatay, sebebini de anlattı.

Canan Karatay’dan erkeklere uyarı: O gıdayı tüketirseniz, kel kalırsınız! - Her ne kadar teknolojinin gelişimiyle birlikte saç ekim yöntemleri artmış olsa da son derece pahalı olan bu yöntemleri herkes hala tercih edemiyor. Ayrıca ekilen saçın doğal saç gibi durması da her yöntem için geçerli olmuyor. Bu nedenle Prof. Dr. Canan Karatay’ın da söylediği gibi öncelikle saça sahip çıkmak gerekiyor.

Birbirinden ilginç önerileriyle sık sık dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez özellikle erkekleri uyardı. Kadınlara göre daha saç sökülmesi ve kelleşme yaşayan erkeklerin bir gıdadan özellikle uzak durması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bu gıdayı açıkladı. Bu gıdanın kelliğe neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, neden kelliğin oluştuğuna dair de açıklamalar geldi.

“BU TAMAMEN BİLİMSELDİR, KİTABIMDA DA ANLATIYORUM”

Kelleşmenin insülin eksikliğiyle bağlantılı olduğuna dair önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, sıkça saç dökülmesi sorunu yaşayan ve kelleşme belirtileri gösteren erkeklerin özellikle pilavdan uzak durması gerektiğini söyledi. Pirincin insülin yükselttiğine dikkat çeken uzman isim, konuyla ilgili açıklamalarında ise; “Bu tamamen bilimseldir, kitabımda da anlatıyorum. Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü insülini yükseltir” ifadeleri yer aldı.

“BOL BOL TEREYAĞI, ZEYTİNYAĞI VE OMEGA-3 ALSINLAR”

Prof. Dr. Canan Karatay’dan erkeklere bir de uzak durmaması gereken gıdalara ilişkin açıklama geldi. Kelleşme sorunu ile karşı karşıya gelen erkeklerin bolca omega-3 ve D vitamini almasını tavsiye eden Prof. Dr. Canan Karatay, “Erkekler bol bol tereyağı, zeytinyağı ve omega-3 alsınlar. Bol bol D vitamini takviyesi yapsınlar ve B 12'lerine baksınlar, bütün bunlar birdenbire olmaz. Gençlerde daha çabuk olabilir ama sabırla o göbek gittikten sonra saç çıkmaya başlıyor. Saçınızın çıkmasını istiyorsanız cildinize iyi bakın, bol bol güneş banyosu yapın” diye konuştu.

KAYNAK: UŞAK HABER