Çarpıntı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Çarpıntı İçin Hangi Doktora Gidilir?
GİRİŞ

Sağlıksal açıdan son derece önemli olan çarpıntı için hangi doktora gidilir? Konusunda kişiler için detaylı ve doğru bilgiler verilecektir. Çarpıntının nedenleri ve de neyin belirtisi olduğu da aktarılır.

Heyecan, stres, hızlı koşma ve aşırı şekilde kafein tüketimi gibi unsurlardan dolayı kişilerde kalp ritim bozukluğu yaşanır. Nüksetmekte olan bu belirtilerden dolayım kişilerin kalp ritim bozukluğu yaşadığı ve de bu şekilde bir hastalığının olduğu anlaşılabilir. Kalp atışının oldukça hızlı ve de normale göre daha rahatsızlık verici şekilde hissedildiği zamanlarda kalp çarpıntısı olduğu düşünülür.

Kalp çarpıntısı yaşamakta olan kişilerin derhal kardiyoloji bölümüne gitmesi ve burada muayene olması gerekmektedir. Çarpıntı neden olur? Konusunda tam olarak stres, heyecan, hızlı koşma ve kafeinden kaynaklanan durumlardan dolayı çarpıntı olabileceği bilimsel olarak açıklanmaktadır.

arpinti-icin-hangi-doktora-gidilir-1.jpg

Çarpıntı Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Kişilerin kap hızında artışlar olması durumunda ya da ani şekilde yavaşladığında kalp ritim bozukluğu olduğu düşünülebilir. Buna ek olarak kalpteki yavaşlamalar da kalp ileti sisteminde blok göstergesi olabilir. Bunun tedavisi de kalp pilleri ile yapılır. İnme riskine karşı da aynı şekilde çarpıntıya karşı önlem alınması gerekir. Diyabet, hipertansiyon, kalp yetmezliği, damar hastalıkları gibi durumlarda yaşanabilir.

Çarpıntı neyin belirtisi? Konusunda ise çeşitli ve ciddi rahatsızlıkların ortaya çıkması söz konusu olabilir. İnme ve ölümcül risklerle de yaşanması mümkün olduğundan kişilerin çarpıntı durumunu göz ardı etmemesi ve buna karşı önlem alması son derece önem arz eder.

arpinti-icin-hangi-doktora-gidilir-3.jpg

Çarpıntı Nasıl Geçer?

Kişilerin aniden ya da beklenmedik şekilde çarpıntı yaşaması halinde ilk olarak derin nefes alıp bir yere sakince oturması gerekir. Su içip sakinleşmeye çalışmakta aynı şekilde kişilerin çarpıntı yaşarken rahatlamasını sağlar. Belirtilerin yaşanması ev kişilerin sürekli olarak aynı sorundan şikayetçi olması durumunda Kardiyoloji bölümüne gidilerek tüm tetkikler yapılmalıdır.

Bu durumda EKG ve diğer tetkikler ile kişilerin en kısa sürede bun rahatsızlıktan kurtulması sağlanır. Çarpıntı nasıl geçer? Konusunda kişiler belirtilen unsurlarla kendileri müdahale edebilirken hastaneye giderek de muayene olmasında fayda vardır.

KAYNAK: UŞAK HABER