Çay içmek cinsel performansı etkiliyor: Dengeli tüketimi afrodizyak etkisi yapıyor

Çay içmek cinsel performansı etkiliyor: Dengeli tüketimi afrodizyak etkisi yapıyor
GİRİŞ

Dengeli şekilde çay tüketmek cinsel sağlığa olumlu etkilerken, aşırı tüketimi olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar çayın cinsel hayata faydalarını ve zararlarını açıkladı.

Çay içmek cinsel performansı etkiliyor: Dengeli tüketimi afrodizyak etkisi yapıyor - Türkiye’de en fazla tüketilen içecekler arasında ilk sırada yer alan çay, dengeli tüketildiği zaman insan sağlığına birçok fayda sunuyor. Cinsel hayatı da etkileyen çayın aşırı tüketimi ise çeşitli zararlara yol açabiliyor.

Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar, çayın antioksidan, antimutajenik ve antikanserojen etkilerinin olduğunu ifade ediyor. Dengeli tüketiminde ise afrodizyak etkisi bile yapabileceği aktarılıyor.

ay-icmek-cinsel-hayati-etkiliyor-mu-5.jpg

ÇAY İÇMEK CİNSELLİĞİ ARTIRIYOR!

Çayın içeriğinde yer alan 4 bin ayrı kimyasal birleşenin insan vücudunu çok yönlü olarak etkilediği ifade ediliyor. Erkeklerde çaydaki flavonoid iktidarsızlık açısından önemli çözümler sunduğu ifade ediliyor. Özellikle siyah çayın yeşil çaydan çok daha yüksek flavonoid içeriğine sahip olduğu belirtiliyor.

Siyah çay aynı zamanda libido yükseltme konusunda da oldukça etkili olduğu aktarılıyor. Yurt dışında birçok ülkede ise tadını beğenmeseniz bile içmeye devam edin şeklinde tavsiyeler verildiği aktarılıyor.

ay-icmek-cinsel-hayati-etkiliyor-mu-1.jpg

ÇAYIN AFRODİZYAK ETKİSİ BULUNYOR!

Çayın cinsel sağlığa olumlu etkilerinden yararlanmak için dengeli tüketiminin çok önemli olduğu belirtiliyor. Günde birkaç bardak çay tüketiminin cinsel yaşam için oldukça faydalı olduğu aktarılıyor. Fazla çay tüketimi ise tam tersi etkilere neden oluyor.

Kadınlarda ise çayın cinsel işlev indeksi kapsamında arzu, uyarılma, kayganlık ve orgazm skorları ile pozitif bir korelasyon gösterdiğine dair çalışma sonuçları açıklandı.

ay-icmek-cinsel-hayati-etkiliyor-mu-2.jpg

ERKEKLERDE SERTLEŞME SORUNLARINI ÖNLÜYOR!

Çay hakkında son yıllarda yapılan araştırmalarda ise çayın flavonoidleri, endotel disfonksiyonu iyileştirebileceğini aktarılıyor. Bu kapsamda erektil disfonksiyon olarak tanımlanan erkeklerde sertleşme sorunlarının da önlenmesinde önemli bir katkı sağladığı yönünde bulgular elde edildi.

KAYNAK: UŞAK HABER