Cildim Karardı, Neden?

Cildim Karardı, Neden?
GİRİŞ

Cilt kararmalarına genel olarak yanlış makyaj ürünlerinin kullanılması, güneşe doğrudan maruz kalma yan güneş kremi kullanılmaması ve yanlış epilasyon uygulamaları gibi durumların içinde olunması neden olabilir.

Belirli bölgelerde yaşanan kararmaların sebepleri ise yaş, sürtünme ve doğru bakım ürünlerinin kullanılmaması olarak sıralanabilir.

Yüz Neden Kararır?

Yüzde kararmaların olmasının sebeplerinin başında güneşlenme gelir. Doğrudan, güneş kremi sürmeden ve güneşe karşı herhangi bir önlem almadan güneşe çıkılmasından dolayı genellikle yüzde kararmalar olabilir. Bunun yanında yaş alma da yüz kararmasının en büyük etkenlerinden biridir. Yaşlanma ile beraber düzensiz beslenme ve fazla ilaç kullanması gibi etkenlerden dolayı da yüzde kararma görülebilir. Özellikle fazla ilaç kullanmak zorunda olan kişilerin ilaçlarının yan etkilerine karşı dikkatli olmaları gereklidir.

Yüzün Kararması Hangi Hastalıktır?

Cildin renginin değişmesi hastalığına verilen isim, vitiligodur. Vitiligo hastalığı, ciltteki hücre yapısının değişmesinden dolayı yeni hücrelerin sağlıklı olarak üretilememesinden ve bu nedenle de aynı renk tonu içinde olmamasına neden olur.

Yüz Kararmasına Ne İyi Gelir?

Cildin kararmasına fayda edecek bazı kremler ve karışımlar mevcuttur. Günümüzde cilt kararması için kullanılabilecek olan cilt tiplerine göre belirlenmiş olan farklı cilt ürünleri mevcuttur. Bunların yanında çeşitli malzemeler ile yapılacak olan karışımlar ve cilt maskeleri de vardır. Bunlara ek olarak E vitamini ve Aloe vera kullanmak cilt tonunun kararmasını engeller ve cildin tümünü aynı tonda tutar.

Ciltte Kararma Ve Kaşıntı Neyin Belirtisidir?

Cildin kararması ile kaşınması, eğer yanında hızlı kilo kaybı ve yorgunluk ile beraber görülüyorsa, kanser belirtisi olabilir. Karaciğerin sağlıklı bir biçimde görevini yerine getirmemesinden dolayı yaşanan bu durum ile beraber, idrar renginde fark edilen değişiklikler de mevcutsa kişilerin mutlaka check up kontrolüne girmeleri gereklidir.

Alın Kararması Nasıl Geçer?

Alın bölgesinin kararmasının geçebilmesi için genellikle aloe vera jeli kullanılmalıdır. Alın ile beraber yüzün diğer bölgelerinde görülmekte olan kararmaların tümü için aloe vera içerikli lan jeller ve yüz temizleme suları, günde 3 kereye kadar kullanılabilir. Düzenli olarak kullanımları, cilt tonunun eşitlenmesine ve açılmasına yardımcı olacaktır.

Sırtta Kararma Neden Olur?

Sırt bölgesinde cilt kararmaların olması, genellikle epilasyon uygulamalarının yanlış yapılması ile beraber güneşe karşı koruma ürünlerinin doğru kullanılmamalarından kaynaklanır. Ancak bu durumların içinde olunmaması durumunda yine de sırt bölgesinde cilt kararması mevcutsa, mutlaka bir doktora görünülmelidir.

KAYNAK: UŞAK HABER