Cildim Pütür Pütür Oldu, Neden?

Cildim Pütür Pütür Oldu, Neden?
GİRİŞ

Cildin pütürleşmesinin ana sebepleri, cildin maruz kaldığı dış etmenlerdir. Fazla toza maruz kalma, güneşte güneş kremi kullanmadan kalma, soğuk ve kuru hava ve klimalı ortamda bulunma gibi durumlarda kalınmasından dolayı cilt pütür pütür olabilir.

Ancak ciltteki pütürleşmeler bunların yanında ciddi cilt hastalıklarının da habercisi olabilir. Egzama ya da roza hastalığı gibi bazı hastalıkların başlamasından dolayı da ciltte pütürleşmeler yaşanabilir. Bu nedenle fiziksel etmenleri geçirmeye çalışmasına rağmen geçmeyen kişilerin mutlaka bir doktora gitmeleri gereklidir.

Alındaki Pütürler Nasıl Geçer?

Alındaki pütürtülerin geçebilmesi için kişilerin yüzlerinin temizliğine dikkat etmeleri gereklidir. Eğer farklı bir sağlık sorunları mevcut değilse, beslenme ve yüzlerini doğru şekilde temizlemedikleri için alınlarında pütürler oluşuyor olabilir. Bu nedenle de öncelikle alınlarında pütürler olan kişilerin cilt tiplerine en uygun temizleme ürünlerini kullanmaları gereklidir. Fazla yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve stresten uzak durmalılardır. Yoğun stres altında kalınmasından dolayı da pütürler oluşabilir. Bunlara dikkat edilmesi ile beraber kolaylıkla sağlıklı bir cilt görünümü elde edilebilir.

Yüzüm Pütür Pütür Kaşınıyor Ne Yapmalıyım?

Yüzün sürekli pütürtülü olması ve kaşınması, genellikle cildin kurumasından kaynaklanır. Bu nedenle cildin pütür pütür olmasından şikayetçi olan kişilerin ciltlerinin kurumasına izin vermemeleri gereklidir. Düzenli olarak cildin nemlendirilmesi ile beraber doğru cilt ürünlerinin kullanımı, bu şikayetin kolaylıkla ortadan kalkmasını sağlar.

BB Krem Neden Pütür Pütür Olur?

Cilde uygulanan BB kremin sürekli olarak pütür pütür olması, genellikle yüze uygulanması esnasında yüzün temiz ve nemli olmamasından kaynaklanır. BB krem ile beraber yüze uygulanmış olan fondöten de aynı durumlarda uygulanırsa ciltte pütürtülerin olmasına neden olabilir. Yüzün farklı bir cilt ürününden iyice arındırılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Pütür Pütür Cilt İçin Ne Yapmalı?

Pütürlü cildin düzelmesi için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar mevcuttur. Cildin fazla sıcak su ile yıkanması, cildin kurumasına ve pütürlenmesine neden olabilir. Bu nedenle de yüz soğuk ya da soğuya yakın bir derecedeki su ile yıkanılmalıdır. Bunun yanında güneşe doğrudan çıkılmasından dolayı da cilt pütür pütür olabilir. Bu dış etmenlerin yanında, az su tüketimi de cildin pütürlenmesine neden olabilir. Gün içinde en az 2 litre suyun tüketilmesine ve beslenme tipine de dikkat edilmesi gereklidir. Özellikle sıcak havalarda yağlı ya da kızartılmış yiyeceklerin tüketimi de pütür pütür bir cilde neden olabilir. Sağlıklı bir yaşam ile pütür pütür cildin de önüne geçilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER