Cildinizdeki bu değişikliği sakın ihmal etmeyin! Kanser hastalarının yüzde 50’sinden fazlasında görülüyor!

Cildinizdeki bu değişikliği sakın ihmal etmeyin! Kanser hastalarının yüzde 50’sinden fazlasında görülüyor!
GİRİŞ

Cildinizde meydana gelen problemler ciddi sağlık sorunlarına işaret ediyor olabilir. Bu belirti varsa hemen kanser muayenesi yaptırın. Kanser hastalarının birçoğunda görülüyor!

Cildinizdeki bu değişikliği sakın ihmal etmeyin! Kanser hastalarının yüzde 50’sinden fazlasında görülüyor! - Vücudunuzda ortaya çıkan ve ilk bakışta önemsenmeyen pek çok belirti ciddi hastalıkların sinyallerini veriyor olabilir. Kanser vakalarında erken teşhis hayat kurtarıyor. Erken teşhis için düzenli kanser muayenesine ek olarak ayrıca bazı belirtileri de takip etmek gerekecektir.

Yapılan bir araştırmaya göre ciltte meydana gelen bir değişiklik kanser hastalarının %75’inde görüldüğü ortaya çıktı. Eğer bu tür belirtilere sahipseniz en kısa sürede kanser muayenesini yaptırmanız gerekecektir. Uzmanlar kanserde erken teşhise karşı uyarıyor.

CİLTTEKİ BU DEĞİŞİKLİK KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR!

Çağımızın en ölümcül hastalıkları arasında yer alan kanser hastalığında erken teşhis ve tedavi hayat kurtarıyor. Bu kapsamda yapılan yeni araştırmalar ise dikkat çekti. Konuya ilişkin yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Dr. Deborah Lee, uyarı işaretlerinin doğru takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Pankreas kanserinde erken ve geç belirti olarak kaşıntının tümörün nerede geliştiğine bağlı olarak ortaya çıktığı ifade ediliyor. Pankreas kuyruğunda ürkütücü bir durum başlarsa hastalıkta ilerleyen dönemlerde kaşıntı olabileceği belirtiliyor.

PANKREAS KANSERİ VAKALARININ ÇOĞUNDA GÖRÜLÜYOR!

Pankreas kanseri vakalarının büyük bölümünde görülen bu belirti, %65 oranında hastalığın başında ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kaşıntının erken ortaya çıkabileceği aktarılıyor. Pankreas kanseri pankreasın başında başladığında, safra kanallarının erkeden sıkışması, safranın bağırsaklara geçişini engellemesi ve kaşıntılı sarılık belirtisinin ortaya çıkmasının muhtemel olduğu aktarılıyor.

Kanser nedeniyle oluşan kaşıntı hissinin kalıcı olacağı ve tüm cildi zaman içinde ele geçirebileceği de ifade ediliyor. Ayrıca kaşıntı sarılık olan hastaların %80’inde pankreas kanserinin görüldüğü ifade ediliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER