Cildinizi bu karışım ile lekelerden arındırarak aydınlatmanız mümkün

Cildinizi bu karışım ile lekelerden arındırarak aydınlatmanız mümkün
GİRİŞ

Cilt lekelerinden şikayet edenlere, cilt uzmanlarından tavsiye geldi. Uzmanlar, evde hazırlanabilen bir karışım ile lekelerden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti.

Işıl ışıl bir cilde sahip olmak hem kadınların hem de erkeklerin kendileri adına en büyük istekleri arasında yer alır. Yaşlanma, yanlış ürün kullanımı, fazla makyaj yapma, cildi doğru bir şekilde temizlememe ve daha pek çok faktöre bağlı olarak oluşan cilt lekeleri ve kararmalar, zaman içerisinde kişilerin psikolojileri üzerinde olumsuz etkiye sebep olur. Bu neden ile çok çeşitli maskelere ve diğer ürünlere başvuran kişiler, yanlı tercih durumlarında daha da kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalabilir.

Her alanda olduğu gibi ciltte de doğallıktan şaşılmaması gerektiğine dikkat çeken cilt uzmanları, cilt lekelerine ve ciltteki kararmalara evde hazırlanabilen karışım ile müdahale edilebileceğini belirtti.

limon-bal-2.jpg

LİMON VE BAL İLE CİLDİNİZİ AYDINLATIN!

Çeşitli sebeplerden ötürü ciltte oluşan kararmalara karşı doğal bir ağartma yöntemi paylaşan cilt uzmanlar, limon ve balın mucizevi etkilerine dikkat çekti. Birkaç damla limon suyu ile bir miktar balın karıştırılıp cilde uygulanması gerektiğini ifade eden uzmanlar, söz konusu karışımı 20- 30 dakika kadar beklettikten sonra cildin ılık suyla arındırılmasının, aydınlık bir cilt için yeterli olacağını belirtti.

limon-bal-3.jpg

CİLDİN KARARMASI NASIL ÖNLENİR?

Cildin kararmasına ve lekelenmesine sebep olan en önemli faktöre güneş ışınlarıdır. Sanılanın aksine yalnızca yaz mevsimlerinde değil tüm mevsimlerde güneş koruyucu kullanmanın cilt sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, ayrıca koruyucunun gündüz saatlerinde evde olunsa dahi kullanılması gerektiğini belirtti. Yanı sıra hormonal dengenin korunmasının da cilt sağlığı ve güzelliği açısından önemli olduğunu ifade uzmanlar, doğru cilt bakımının da ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: UŞAK HABER