Cilt Bakımı Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

Cilt Bakımı Sıralaması Nasıl Olmalıdır?
GİRİŞ

Cilt bakımında sıralama oldukça önemlidir. Cilt bakımı ürünlerini istediğimiz şekle göre uygulamak yanlıştır.

Cilt ürünlerinin kullanım sırası vardır. Cilt bakımı sıralaması ile temiz bir cilde sahip olursunuz. Cilt bakımı sıralaması:

  • Cilt Temizliği: İlk olarak cildi temizlemek gereklidir. Cildi temizleyebilmek için cilt temizleyici ürünlerini kullanmalısınız. Ancak ürünü cilt tipinize uygun seçmelisiniz. Yüz temizleme jeli ile cildinizi ölü derilerden arındırabilirsiniz.
  • Tonik Kullanımı: Cilt temizleme işleminden sonra tonik uygulanmalıdır. Cilt temizleyiciden sonra tonik kullanımı ile cilt daha çok temizlenmiş olur. Tonik daha detaylı bir cilt temizliği sunar.
  • Özel Durumlar İçin Ürün Kullanımı: Yüzünüzde farklı bir cilt sorunu olması halinde doktorunuzun verdiği herhangi bir krem varsa kullanabilirsiniz. Ciltte sivilce olması durumunda akne için kremleriniz varsa temiz bir cilde kullanabilirsiniz.
  • Serum Kullanımı: Serum cildinizde sivilce gibi problem yoksa tonik işleminin ardından kullanılabilir.
  • Nemlendirici Kullanımı: Serum işleminden sonra cilt nemlendirilmelidir. Nemlendiricinin cildinize uygun seçilmesi önemlidir.
  • Göz Çevresi İçin Bakım: Cilde uygulanan nemlendiriciden sonra gözünüz için de kremleriniz varsa kullanabilirsiniz.

Cilt bakımı sıralaması doğrultusunda ürünler kullanılmalıdır. Sırayla ürünlerini doğru şekilde kullanılmasıyla cilt problemleri azalacaktır.

Cilt Bakımında Ürünlerin Sırayla Kullanımı Neden Önemlidir?

Cilt bakımı ürünlerinde sıralamanın önemi cilt problemlerin azalmasında etkilidir. Cilt bakımı ürünlerinin sırayla uygulanmaması içeriklerini etkiler. Ürünlerin doğru şekilde kullanılmaması halinde cilt problemleri artar ve ürünler cilde yanlış kullanımdan dolayı yan etki yapar. Cilt bakımı sıralaması çerçevesinde uygulanan ürünler cildi temizler ve cilt problemlerini azaltır. Cilt ürünlerinden istenilen etkiyi alabilmeniz için doğru bir sıralama ile cilde uygulamalısınız. Cilt ürünlerinden istediğiniz faydayı alabilmek için ürünün doğru kullanımı öne çıkar. Cilt bakım ürünlerini istediğiniz sırayla uygulamak yanlış bir davranıştır. Önerilen sıralama ile uygulamanız halinde cilt bakımı istediğiniz etkiyi oluşturacaktır.

Gece ve Gündüz Cilt Bakımının Farklılıkları Nedir?

Gece ve gündüz cilt bakımı arasında farklılık söz konusudur. Gündüz cilt bakımında güneş kremi de kullanılır. Gece cilt bakımında ise güneş kremi kullanılmaz. Gece bakımında aynı zamanda maske de yapılır. Gündüz bakımı daha çok cildi nemlendirme ve çevresel değişikliklere karşı cildi korumaya yöneliktir. Gece bakımında cildi temizleme aynı zamanda cilt problemlerini çözmeye yönelik ürünler tercih edilir. Gündüz makyaj yapıldığı için gece bakımında daha çok cildi temizleme işlemi uygulanır. Cildi dinlendirmek için gece maske uygulanır. Cildi ferahlatmak ve onarmak için yapılan gece bakımında gündüzleri ise temizlenen cildi nemlendirme ürünleri gündüz kullanılır. Gece yapılan bakım ile ferah bir cilde sahip olursunuz. Gündüz bakımında cildinizin kurumasını önlersiniz.

Yaz Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yaz aylarında cilt bakımı işlemi doğrultusunda öne çıkan ilk nokta güneş kreminin kullanılmasıdır. Dışarıya çıkmadan önce cildinize güneş kremi uygulamayı ihmal etmemelisiniz. Yaz aylarından ağır cilt bakim ürünlerini kullanmayın. Cildiniz yağlı ise yaz aylarında maske bakımı yapmayı unutmamalısınız. Yazın sıklıkla duş almak cildinize zarar verir. Duş alma konusunda kendinizi sınırlayınız. Yaz aylarında cilt bakımınız yüzünüzde bulunan yağa odaklanmalıdır. Yazın cildinizi nemlendirmelisiniz ancak ağır bir nemlendirici ürünü tercih etmeyiniz. Yaz aylarında bakımınız cilt bakımı sıralaması çerçevesine uygun olmalıdır. Cilt bakımınızı normal bakım sırasına göre uygulamalısınız.

KAYNAK: UŞAK HABER