Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik anlaşılır? Gebelik testi sonuçları ve hamilelik belirtisi ne zaman görülür?

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamilelik anlaşılır? Gebelik testi sonuçları ve hamilelik belirtisi ne zaman görülür?
GİRİŞ

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin en çok merak ettiği konular arasında hamilelik belirtisi geliyor. Peki ilişkiden kaç gün sonra hamilelik belli olur? Gebelik testi için en doğru zaman nedir?

Bebek sahibi olmak isteyen çiftler, hamilelik dönemi kadar hamilelik öncesi dönem hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Uzman bir doktora danışarak bebek sahibi olma kararının sonuçlarını öğrenmek önem taşıyor. Doktor muayenesinden sonra çiftin bebek sahibi olmak için herhangi bir engelinin olup olmadığı anlaşılabilir. Bebek yapma konusunda uygun bünyeye sahip olan çiftler, kadının ovülasyon adı verilen hamile kalmak için en uygun zamanda korunmasız ilişkiye girmelidir.

Cinsel birleşme sırasında sperm, yumurtayı sağlıklı bir şekilde döllediğinde bir süre sonra kadında hamilelik belirtileri görülür. Kadınların bünyesi farklılık gösterdiği için, her kadında hamilelik belirtisi birbirinden farklı olabilir. Bu yüzden bazı kişilerde ilk hafta gözlemlenen hamilelik belirtileri bazı kadınlarda birkaç hafta sonra ortaya çıkabilir. Kadın ve erkeğin bebek sahibi olma kararını alması, kadının ovülasyon döneminde girilen korunmasız cinsel ilişkiyle hayata geçirilebilir.

HAMİLELİK BELİRTİSİ İLK NE ZAMAN BAŞLAR?

Kadının en doğurgan dönemi olan ovülasyon sırasında ilişkiye girmek hamilelik olasılığını arttırır. Erkek spermleri kadın yumurtalarını dölledikten sonra hamilelik belirtileri ortaya çıkar. Gebelik belirtilerinin görülmesi ilişkiden birkaç gün sonra gerçekleşir. Korunmasız cinsel ilişkiden sonraki ortalama 10 veya 12 gün sonra hamilelik belirtileri görülebilir. Bebek sahibi olmak isteyen bazı kadınlarda hamilelik belirtileri farklı şekilde görülür. Bu yüzden cinsel ilişkinin ardından 10 gün kadar geçtikten sonra belirtileri gözlemlemek sağlıklıdır.

HAMİLELİK NASIL ANLAŞILIR?

Döllenme gerçekleştikten sonraki 10 veya 12 gün içinde kadınlarda bazı gebelik belirtileri oluşmaya başlar. Bebek sahibi olmak isteyen kadının bu belirtileri iyi takip etmesi gerekir. Çünkü gebelik belirtileri her kişide birbirinden farklılık gösterebilir. Birden fazla belirti ortaya çıktığında kesin sonuç almak için hamilelik testi yapılmalıdır. Kadınlarda ilişkiden sonraki ortalama 10 gün içinde oluşan gebelik belirtileri arasında şunlar yer alır: Göğüs çevresinde hassasiyet, uyku ve yorgunluk basması, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma. Bu tür belirtileri olan kadınlar hamilelik hakkında kesin sonuca ulaşmak istiyorsa sağlık kuruluşunda bir doktora muayene olmalıdır.

GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR?

Adet düzeninde gecikme yaşayan kadınların her zaman hamile olduğunu söylemek doğru olmaz. Adetin gecikmesinde farklı sebepler etkili olabilir. Bu yüzden adet dönemi geciken kadınların bir hafta geçtikten sonra hamilelik testi yaptırmaları tavsiye edilir. Eğer adet gecikmesinin arkasında başka bir neden yoksa hamilelik söz konusu olabilir. Gebelik testi genellikle adet gecikmesinden 10 gün sonra yapılır ve daha erken yaptırmak isteyenler için eczanelerde satılan pratik testler kullanılabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER