Çocuğunuz televizyonu bu şekilde izliyorsa dikkat! O hastalığa sahip olabilir!

Çocuğunuz televizyonu bu şekilde izliyorsa dikkat! O hastalığa sahip olabilir!
GİRİŞ

Çocukların gündelik hayattaki bazı alışkanlıkları ve davranışları çeşitli hastalıkların ilk belirtisi olabilir. Çocuğunuz televizyonu bu şekilde izliyorsa dikkat! Uzmanlar uyarıyor…

Çocukların fakrında olmadan günlük hayatlarında gösterdikleri bazı davranışlar çeşitli sağlık sorunlarının erken habercisi olabilir. Konuya ilişkin Sabah’a önemli değerlendirmelerde bulunan KBB Uzmanı Op. Dr. Harun Küçük, çocuklarda yüksek sele televizyon izleme ve buna ek bazı davranışların işitme kaybının ilk belirtisi olabileceği aktarıldı.

Hatalarda iki tür işitme kaybının olduğuna işaret eden Dr. Küçük, doğuştan ve sonradan gelişen işitme kayıplarına karşı özellikle ebeveynleri uyarıyor. Özellikle konuşurken, televizyon izlerken ve günlük davranışlarındaki bazı belirtilerin yakından takip edilmesi gerekiyor.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Çocuklarda yüksek sesle televizyon izleme, konuşurken sık tekrar ettirme, konuşulanları anlamama veya konuşması normalken kelimeleri bozuk söylemeye başlama gibi belirtilerin işitme kaybı ile alakalı olabileceği aktarılıyor.

Uzmanların konuyla ilgili açıklamalarında işitmenin anne karnında başladığı ve doğuştan olabileceği gibi sonradan da ortaya çıkabileceği aktarıldı. Doğumsal işitme kaybının arkasındaki temel nedenler arasında genetik faktörlerin de son derece etkili olduğu aktarılıyor. Doğuştan gelebileceği için yeni doğanlara rutin işitme taramalarının yapıldığı ifade ediliyor.

SONRADAN VEYA DOĞUŞTAN OLABİLİR!

İşitme kaybının sonradan ya da doğuştan olabileceğinin altını çizen uzmanlar, enfeksiyonlarıın sonradan işitme kaybına yol açabilen bir faktör olduğunu dile getirdi. Normal işitme ile doğan çocukların viral enfeksiyonlar, menenjit, yüksek gürültüye maruz kalma, tekrarlayan orta kulak enfeksiyonları gibi nedenlerden dolayı sonradan işitme kaybı gelişebileceği aktarılıyor.

Gelişen tıp teknolojileri sayesinde işitme kaybına karşı birçok farklı tedavinin de uygulanabileceği aktarılıyor. Bu kapsamda işitme cihazı ve biyonik kulak gibi seçenekler ilk sırada yer alıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER