Çocuklarda Süper Enfeksiyon alarmı! Uşak’ta da hastaneler doldu

Çocuklarda Süper Enfeksiyon alarmı! Uşak’ta da hastaneler doldu
GİRİŞ

Grip salgınıyla birlikte çocuklarda süper enfeksiyon riski arttı. Çocuk polikliniklerinde pandemiye benzer bir yoğunluk yaşanıyor. Uşak’ta da anne babalar endişeli.

Süper enfeksiyon, mevsimsel hastalıkların başka virüslerle birleşmesi sonucu ortaya çıkıyor. Kış aylarında çocuklarda daha sık görülüyor. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yoğunluk yaşanıyor. Uzmanlar, süper enfeksiyonun ne olduğunu ve nasıl önüne geçilebileceğini anlattı.

Okulların açılmasıyla birlikte süper enfeksiyon vakaları da artış gösteriyor. İşte bu enfeksiyonun belirtileri ve önleme yolları.

SÜPER ENFEKSİYON BELİRTİLERİ NELER?

Ülkemizde son günlerde çocuk acillerine başvuranların sayısında ciddi bir artış var. Bunun sebeplerinden biri de süper enfeksiyon. Sınıflarda hastalık bulaşması da durumu daha da kötüleştiriyor.

Süper enfeksiyonun en önemli belirtileri yüksek ateş ve öksürüktür. Uzmanlar, çocuklarda bu şikayetlerin görülmesi halinde dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

SÜPER ENFEKSİYON NASIL ÖNLENİR?

Süper enfeksiyonun önlenmesi için en önemli adım, hasta olan çocukların okula gönderilmemesidir. Uzmanlar, virüslü çocukların okula gitmesinin, virüsün yayılmasına neden olduğunu belirtiyor. Virüs, öğretmenlere ve topluma da bulaşabiliyor. Enfeksiyonlu çocuklar, en az 5 gün okula gitmemeli. Bu süre zarfında dinlenmeli, ilaçlarını almalı ve enfeksiyon geçtikten sonra doktora görünmeli.

Doktor kontrolü de çok önemli. Uzmanlar, hekim tavsiyesi olmadan antibiyotik kullanılmamasını istiyor. Aileler, çocuklarını okula göndermeden önce mutlaka doktora götürmeli. Çocukların beslenmesine ve sıvı alımına da dikkat edilmeli. Yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı gıdalar tercih edilmeli. Okullarda da sınıfların sık sık havalandırılması sağlanmalı.

Süper enfeksiyon, solunum yoluyla, hapşırma ya da temas yoluyla geçiyor. Hijyen kurallarına uyulması şart. Uzmanlar, çocukların ellerini sık sık sabun ile yıkamasını tavsiye ediyor.

KAYNAK: UŞAK HABER