D vitamini eksikliği büyük sorunlara yol açabilir

D vitamini eksikliği büyük sorunlara yol açabilir
GİRİŞ

Cilt problemlerinin büyük bir bölümü çeşitli vitamin eksikliklerinden kaynaklanmaktadır. D vitamini ise önemli bir etkendir. Çoğu kişi önemsemese de ciltte meydana gelen bu belirtiler riskli olabilir!

Ciltte meydana gelen sorunların birçok farklı nedeni olabilir. Bu nedenlerin doğru anlaşılması ve buna uygun tedavilerin uygulanması ise son derece önemlidir. Özelikle kış aylarında güneş ışınlarına daha az maruz kalınması nedeniyle D vitamini eksikliği sık görülebiliyor.

Cildinde önemli birkaç belirtiye sahip olan kişilerin D vitamininden şüphelenmeleri mümkündür. Ancak tek başına bu belirtiler doğrudan D vitamini eksikliğine işaret etmez. Bu nedenle uzman hekim kontrolüne de başvurulması önerilir.

CİLT SORUNLARININ NEDNEİ D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ OLABİLİR!

D vitamini, insan vücudunun temel yapı taşlarından biridir. Güneş ışığından ve bazı besinlerden alınabiliyor. Kalsiyum ve fosforun emilimini artırarak kemik sağlığında da önemli bir rol oynamaktadır. Bağışıklık sistemini de desteklemektedir.

Cilt açısından D vitamini eksikliğine bakıldığında ise sık akne sorunlarının görülmesi, donuk bir cilt yapısının olması ve ince çizgiler bu vitaminin eksikliğine işaret ediyor olabilir. Yeterli düzeyde eksik olan kişilere D vitamini takviyesi verilmesi gerekiyor. D vitamini fazlalığı da ciddi sağlık sorunlarına neden olacağı için doktor önerisi son derece önemlidir.

CİLTTE D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ!

Cilt sağlığının korunmasında da önemli bir etkisi olan D vitamini, vücutta yeterli düzeyde olmadığında bazı belirtiler vererek kendini göstermektedir. Bu belirtilerin erken dönemde doğru anlaşılması ve gerekli tedavinin uzmanlar tarafından uygulanması gerekecektir. Cildinizde çok sık benzer belirtiler görülüyorsa D vitamini eksikliğinden şüphelenmek mümkündür.

Cildinizde bu belirtiler varsa D vitamini eksikliğinden şüphelenebilirsiniz:

  • Akne veya rosacea nedeniyle ekstra kırmızı cilt yapısının görülmesi.
  • Donuk bir görünüme sahip cilt renginin olması.
  • İnce çizgilerin artması.
  • Çok daha kuru bir cilt yapısının ortaya çıkması.
  • Terleme şikayetlerinin artması vb.

D vitamini eksikliği tek başına bu tür belirtilere neden olmaz. D vitamini eksikliği cilt dışında daha pek çok farklı belirti de gösterebilir

KAYNAK: UŞAK HABER