Dilan Polat hastalığını açıkladı; duyan anlamadı! “Lupus hastalığı nedir?”

Dilan Polat hastalığını açıkladı; duyan anlamadı! “Lupus hastalığı nedir?”
GİRİŞ

Bir süre önce hasta olduğuna ilişkin açıklama yapan fenomen Dilan Polat’ın hastalığı, sosyal medyanın bir numaralı tartışma konusu haline geldi. Peki Dilan Polat ne hastası?

Dilan Polat hastalığını açıkladı; duyan anlamadı! “Lupus hastalığı nedir?” - Geçtiğimiz gün hasta olduğuna ilişkin bir paylaşım yapan Dilan Polat, paylaşımda; “Pozitif lupus hastası olduğumu öğrendim. Biliyordum hasta olduğumu hissediyordum. Düzenli kortizon ve tahlil yaptırmam gerekiyormuş. Önümde uzun bir yol var. Allah’ım yardım et bana. Ağrılarımdan yürüyemiyorum” ifadelerini kullanmış ve takipçilerine lupus hastalığının ne olduğunu merak ettirmeye başlamıştı. Kelebek hastalığı adını halk arasında almış olan bu hastalığa ilişkin ayrıntılı bilgi ortaya çıktı.

Son zamanlarda hakkındaki iddialar ve kız kardeşi Sıla Doğu’nun gözaltına alınış süreci ile gündemlerden düşmeyen isimlerden biri olan sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ın pozitif lupusa yakalandığı öğrenildi. Bunun üzerine Dilan Polat’ın hastalığına ilişkin merak artarken, hastalığın belirtileri de bir hayli dikkat çekici çıktı. Peki Dilan Polat ne hastası? Lupus hastalığı nedir, neden olur? İşte kelebek hastalığı belirtileri ve tedavi yöntemleri…

DİLAN POLAT, POZİTİF LUPUS’A YAKALANDI

Yeni bir paylaşım daha yapan Dilan Polat’ın paylaşımında; “Önümde çok uzun yol var. Allah’a emanet olun, kendime odaklanmam lazım benim. Tedavi için de sürece başlayacağım. Sadece bana dua edin. Sinir stres asla olmamalı diyorlar ama zaten beni bunlar hasta etti. Allah yar yardımcınız olsun. O kadar iyi biliyordum ki hasta olduğumu ağrılarımdan dolayı. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullanması bir veda ve sosyal medyaya ara olarak algılanmıştı. Ancak fenomen isim, hastalık sürecine ilişkin her türlü ayrıntılı bilgi vermeyi sürdürüyor.

LUPUS HASTALIĞININ BELİRTİLERİ ÖĞRENİLDİ

Kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus hastalığı ya da bilimsel uzun adıyla ‘Sistemik Lupus Eritematozus’, vücutta aynı anda pek çok organı birden tutan romatizmal bir ağrıyı ifade etmek için kullanılıyor. Aynı zamanda yüzde ortaya çıkan kelebek tarzında kırmızı döküntülere de işaret eden bu hastalık, otoimmün olarak tanımlanıyor. Deri sorunlarının ilk belirtilerden biri olduğu bu hastalıkta; eklem ağrısı ve şişlikleri, yorgunluk, ateş, üşüme ve titreme gibi pek çok belirtisi bulunuyor. Hastalığın başta ilaç tedavisi olmak üzere çok yönlü tedavi yöntemleri olduğunu da belirtelim.

KAYNAK: UŞAK HABER