Diş Ağrısı Kulağıma Vuruyor, Nasıl Geçer?

Diş Ağrısı Kulağıma Vuruyor, Nasıl Geçer?
GİRİŞ

Diş ağrısının kulağa vurması halinde anında diş hekimine gitmelisiniz. Diş ağrısı kulağa vurmaktadır. Çürük dişler ağrıdığı zaman kulağa ağrısı vurmaktadır.

Diş ağrısının kulağa vurması halinde evde uygulanması doğal çözümler yoktur. Kesin bir tedavi için diş hekimine gitmelisiniz. Diş doktoruna giderek diş tedavisi almanız gereklidir. Doğru bir diş tedavisi alarak doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmalısınız.

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısının nedeni birçok sebepten oluşur. Diş ağrısı için neden olabilecek sebepler belirlenerek teşhis edilir. Diş ağrısının nedenleri:

  • Dişte çürük olması
  • Dişte enfeksiyon durumu olması ve diş apnesi yaşanması
  • Dişte çatlak olması ve diş kırığı yaşanması
  • Kişide yapılan diş dolgusunda hasar meydana gelmesi
  • Herhangi bir nedenden ötürü dişte yıpranma olması
  • Diş etinde enfeksiyon olması
  • Diş etlerinde diş çıkması
  • Yirmilik dişlerde ağrı olması

Diş ağrısı durumuna sebep olan yaygın nedenlerden bir tanesi dişlerin çürük olmasıdır. Çürük dişler nedeniyle genelde ağrı büyür ve kulak kısmında hissedilir. Diş ağrısı diş hekimi tarafından uygulanan tedavi ile ağrının şiddeti azaltılır. Diş ağrısına dişin çürümesi dışında birçok durumda bulunur. Diş hekimi tarafından diş ağrısı nedeni belirlenir.

Diş Ağrısında Görülen Belirtiler Nedir?

Diş ağrısı belirtileri artması halinde diş hekimine başvurunuz. Diş ağrısında en yaygın görülen belirti ağrı yaşanmasıdır. Ağrının şiddeti diş ağrımasının nedenine göre değişmektedir. Kişiye göre farklı ağrı çeşitleri vardır. Genellikle ağrılar keskin ve şiddetli derecede olmaktadır. Her kişide farklı ağrı durumu yaşanır. Bazı kişide sürekli ağrı olurken bazı kişide ise sadece bir şey tükettiğinde ağrı oluşur. Diş ağrısının ilk ve en çok belirtisi dişte yaşanan ağrıdır. Diğer bir belirti olarak ağrıyan diş kısmında şişlik oluşmasıdır. Ağrıyan dişin eti şişebilir. Aynı zamanda diş ağrısında kişide ateş ve baş ağrısı gibi durumlarda yaşanır. Sürekli ağızda akıntı durumu olması da diş ağrısının belirtisidir. Diş ağrısı kötü bir nefes kokusu da yapar. Diş ağrısı halinde nefes almada güçlük de yaşanma ihtimali bulunur.

Diş Ağrısı Nasıl Önlenebilir?

Diş ağrısının önlenmesi için kişinin dişlerine gerekli özeni göstermesi gereklidir. Diş ağrısı yapan durumlardan uzak durmalıdır. Diş ağrısını önlemek için her gün düzenli olarak dişler iyi bir şekilde fırçalanmalıdır. Dişlerin fırçalanması ihmal edilmemelidir. Düzenli olarak dişin fırçalanması halinde diş ağrısı önlenir. Her gün diş ipi kullanılmalıdır. Diş ipi ile daha detaylı bir diş temizliği yapılır. Yılda bir kez diş doktoruna muayene olmalısınız. Diş ağrısı yapan şekerli ürünleri çok sık tüketmemelisiniz. Diş ağrısını önlemek için dişlerin bakımına dikkat edilmelidir. Diş ağrısı yaşanması halinde doktora gitmeyi ihmal etmemelisiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER