Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Tedavisi

Diş Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Doğal Tedavisi
GİRİŞ

Diş ağrısının geçebilmesi için evde kullanılabilecek olan yöntemlerden en faydalı olanı, dişleri fırçalamaktır.

Bununla beraber, diş ağrısının geçmesi için ağız karbonatlı su ile yaklaşık 2 dakika fırçalanmalıdır. Eğer yaşanan diş ağrısı, yeni bir dişin çıkışı sebebi ile yaşanıyorsa buz ile soğuk pres yapılması da diş ağrısının hafiflemesini sağlayacaktır.

Diş Ağrısının Evde Doğal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doktora gitmeden diş ağrısının giderilebilmesi için uygulanabilecek yöntemlerden biri de karanfil ya da karanfil yağının kullanılmasıdır. Ağrıyan dişin üzerine bir süre karanfil konabilir veya bir pamuğa karanfil yağı damlatılarak ağrıyan dişin üzerine yerleştirilebilir. Eğer evde karanfil ya da karanfil yağı yoksa, bunun yerine sarımsak da kullanılabilir. Sarımsak antibiyotik görevi görmesi sayesinde diş ağrısının hafiflemesine yardımcı olur.

Parol Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Parol ilacı diş ağrısına iyi gelmez. Parolun kullanım amacı ateş düşürmesidir. Eğer diş ağrısı ile beraber ateş belirtisi yoksa parolun kullanılması herhangi bir işe yaramaz.

Kulağa Vuran Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş ağrısının kulağa vurması durumlarında evde diş ağrısı için uygulanan yöntemler herhangi bir şekilde etkili olmaz. Kulağa diş ağrısının vurması çürüme sebebi ile intihap kapma olabilir. Bu nedenle de hemen bir doktora danışılması ve doktor tarafından verilen ilaçların kullanılması gereklidir.

Diş Ağrısının Evde Doğal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Evde diş ağrısının geçirilmesi için tuzlu ya da karbonatlı ve sirkeli su kullanılabilir. Sirke ve karbonat, ağzın içinde olan mikropları öldürme özelliğine sahiptir. Özellikle ağzın içindeki çürük dişler sebebi ile ağrı çekiliyorsa bu yöntem denenebilir. Ancak bu yöntem kalıcı bir çözüm üretmeyecektir. Bu nedenle de diş ağrısı bir süreliğine geçmiş olsa da mutlaka doktora gidilmelidir.

Evde Çürük Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Çürük diş ağrısının evde geçici bir şekilde geçirebilinmesi için kişiler tuzlu su ile ağızlarını birkaç dakika çalkayabilirler. Dişi temizledikten sonra, diş ağrısının hafiflemesi için çürük dişin üzerine bir adet siyah zeytin konarak bekletilir. Zeytinin çekirdeğinin çıkarılarak çürük üstüne konması gereklidir.

KAYNAK: ANADOLU AJANSI