Diş ağrısını anında geçiren doğal tarif: Haşlayıp yiyin, ağrınız ile vedalaşın

Diş ağrısını anında geçiren doğal tarif: Haşlayıp yiyin, ağrınız ile vedalaşın
GİRİŞ

İhmal edilen diş ağrıları birçok sağlık sorununu beraberinde getirebilir. Bu noktada dayanılmaz hale gelen diş ağrısı için doğal bir içerikten destek almanız mümkündür. İşte diş ağrısını dindiren o tarife ilişkin ayrıntılar…

Diş ağrısı birçok kişi tarafından “dayanılmaz” olarak nitelendirilir. Baş, göz, çene, diş eti ve vücudun pek çok bölgesinin de ağrımasına sebebiyet verebilen bu ağrı, ciddiye alınmadığı durumlarda daha kötü sonuçların ortaya çıkmasına yol açabilir.

Diş ve diş eti ağrılarına karşı mutlaka bir uzmana başvurulması gerekmek ile birlikte ağrı kesicilere ek olarak birtakım doğal yöntemlerden de destek alınabilir. Diş hekimi müdahalesine rağmen geçmeyen ve kısa süreli bir çözüm gerektiren diş ağrıları için bir meyvenin tüketilebileceğini belirten uzmanlar, o meyve ile hazırlanan tarifi paylaştı.

dis-agrisi-1.jpg

NARENCİYELER İLE DİŞ AĞRINIZI HAFİFLETİN!

Narenciyelerin başta bağışıklık sistemini güçlendirmek olmak üzere pek çok faydalarının bulunduğunu belirten uzmanlar, söz konusu meyvelerin diş ağrılarını dindirmekte de oldukça etkili olduğuna dikkat çekti. Limon, portakal, mandalina ve diğer turunçgillerin düzenli kullanımda vücut içi bakterilerini yok ettiğini ifade eden uzmanlar, bu sayede diş ağrısına sebebiyet veren bakterilerin de sıfırlanacağını ve dolayısı ile de diş ağrısının kısa süreli de olsa dineceğini belirtti.

dis-agrisi-3.jpg

DİŞ AĞRISINA NARENCİYELİ ÇÖZÜM!

Altta yatan herhangi bir tıbbi sorun yok ise dişiniz veya diş etiniz kısa süreli bir ağrı çekmenize sebep oluyor ise narenciyelerden destek alabilirsiniz. Portakal, limon ya da diğer narenciyelerden birini haşlayın ve meyvenin bir parçasını ağrıyan dişinize yerleştirin ve bir süre bekleyin. Bu uygulama dişte veya çevresinde bulunan bakterilerin yok olmasını ve ağrınızın dinmesini sağlayacaktır.

KAYNAK: UŞAK HABER