Diş Kireçlenmesi Tedavisi Nedir?

Diş Kireçlenmesi Tedavisi Nedir?
GİRİŞ

Diş kireçlenmesi olarak bilinen diş taşı ya da tartarların dişlerden temizlenmesinde diş kireçlenmesi tedavisi adı verilir.

Günümüzde pek çok insan, diş kireçlenmesi tedavisi görmekte ve kısa süren bu işlem sonucunda da dişlerinde biriken taşlardan kolay ve hızlı bir şekilde kurtulmaktadır.

Doktora Gitmeden Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliğinin evde yapılabilmesi için kullanılan çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerden en çok kullanılanı sirke yöntemidir. Elma ya da üzüm sirkesinin temiz bir diş fırçası yardımı ile dişlerin tümüne sürülmesinden sonra diş taşları yok olur. Bunlara ek olarak, aynı yöntem ile karbonat da dişlere sürülürse diş taşlarını yok eden doğal karışımlardan biri haline gelir. Ancak karbonat ile sirkenin aynı anda dişlere sürülmemesi gereklidir. Birinin asit diğerininse baz olmasından dolayı bu iki malzeme tepkimeye girerek dişlere zarar verebilirler.

Diş Taşı Nasıl Geçer?

Diş taşının tamamen geçebilmesi için mutlaka bir doktora danışılması gereklidir. Düzenli olarak diş hekimi muayenelerinin gerçekleştirilmesi ile beraber zamanla dişlerde oluşmuş taşların tümü yok olacaktır. Diş taşlarının bitebilmesi için doktor tarafından herhangi bir tedavi uygun görülüyorsa onların da aksatılmadan yapılması gereklidir.

Diş Taşı Ağrı Yapar Mı?

Diş taşlarının ağrı yapma durumu söz konusudur. Diş taşları, öncelikle diş etlerine etki etmelerinden dolayı diş etlerinde ağrılarına neden olabilirler. Diş kireçlenmesi tedavileri de genellikle diş eti ağrısı şikayetleri ile başlar. Bu nedenden dolayı kişilerin diş etlerinin iltihap kapmamalarına dikkat etmeleri gereklidir.

Diş Taşı Belirtileri Nelerdir?

Dişlerde oluşan taşların belirtileri, şöyle sıralanmıştır:

  • Diş etlerinin tahrişi
  • Diş etlerinde iltihaplanma
  • Diş eti kanamaları
  • Diş taşlarının uzun süre ağızda kalması ile beraber diş eti hastalıkları

Diş Kireçlenmesi Nasıl Geçer?

Dişlerde oluşmuş kireçlenmelerin geçebilmesi için diş taşı rahatsızlığı olan kişilerin her 6 ayda bir doktora görünmeleri gereklidir. Diş taşları çok çabuk tekrarlayabilen bir hastalık türüdür. Bu nedenle de ağız ve diş sağlığına çok dikkat edilmesi gerekli, mutlaka diş hekimleri tarafından önerilmiş olan durumların uygulanması gereklidir.

Evde Diş Kireçlenmesi Nasıl Temizlenir?

Diş tartarlarının evde temizleme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için kullanılan yöntemlerden biri, ceviz kabuğu yöntemidir. Diş kireçlenmesi tedavisinin yaptırılmasından sonra da kullanılabilecek olan bu yöntem ceviz kabuklarının bir bardak suya koyulması ve 1 gece bekletilmesi ile hazırlanan su ile ağzın her sabah çalkalanması diş taşlarının oluşumunu engelleyecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER