Dişler Arasındaki Boşluk Neden Olur, Nasıl Geçer?

Dişler Arasındaki Boşluk Neden Olur, Nasıl Geçer?
GİRİŞ

İki diş arasında boşluğun olması, genellikle genetik faktörlerden kaynaklanır. Annesinin ya da babasının dişler arasında boşluk olan çocukların da bir kısmının dişleri arasında boşluk olabilir.

Bunun dışında kalan diş ayrılığı problemleri ise genellikle çocukların ağız yapısında yaşanan fiziksel değişimlerden kaynaklanır.

Dişler Arasındaki Boşluk Nasıl Geçer?

Diş boşluklarının kapatılabilmesi için yapılabilecek farklı tedaviler mevcuttur. Bunlardan ilki ve en çok tercih edileni diş teli tedavisidir. Diş teli tedavisinin uygulanabilmesi için kişilerin dişleri arasında belirli bir miktar boşluğun olması gereklidir. Eğer iki diş arasında fazla boşluk yoksa, genellikle kompozit dolgu tedavisi tercih edilir. Bununla beraber porselen ve lamina kaplama ile beraber de dişler arasındaki boşluklar kolaylıkla giderilebilirler.

Evde Ayrık Diş Birleştirme Nasıl Yapılır?

Birbirinden ayrık olan dişlerin birleştirilebilmesi için evde uygulanabilecek pek fazla yöntem mevcut değildir. Bu nedenle de mutlaka bir diş hekimi ile ayrık dişlerin nasıl birleştirileceği konusunda görüşülmelidir. Evde uygulanabilecek herhangi yanlış bir tedavi, dişlerin kaybına dahi neden olabilir.

Dişte Boşluk Oluşması Neden Kaynaklanır?

Dişlerin arasında sonradan oluşmuş olan boşlukların sebebi, genellikle diş minelerinde yaşanan yıpranmalardır. Diş minelerinin güçsüz olması veya ağız sağlığına önem verilmemesi gibi nedenlerden dolayı dişler arasında boşluk sonradan oluşabilir. Bunun ne ile tedavi edilecek olduğu, genellikle diş hekimleri tarafından belirlenerek uygulanır.

Ön Dişleri Ayrık Olanlar Ne Yapmalı?

Ön dişleri ayrık olan kişilerin yapmaları gereken ilk şey, bir diş hekimi ile görüşmeleri ve dişlerinin neden ayrıldığının sebebini öğrenmeleridir. Daha sonra, muayene olmuş oldukları hekim kendilerine dişlerinin neden ayrık olduğunu söyler ve kendilerine en uygun olan tedavi yöntemi uygulanmaya başlanır. Belirlenen tedavinin bitmesinden sonra ön dişleri birbirinden çok ayrık olan kişilerin dişleri birbirine yaklaşacaktır.

Dişler Kaç Yaşında Birleşir?

Dişlerin birleşmeye başladığı yaş, 16 olarak bilinir. Ancak bu yaş aralığı, gelişimi düzgün seyirde devam eden kişiler için geçerlidir. 16 yaşını doldurmuş ve gelişiminde herhangi bir sorun olmayan kişilerin eğer dişleri ayrıksa ve birleşme eğilimi göstermiyorsa, mutlaka kişiler için bir tedavi uygulanması gereklidir. Dişçiler tarafından verilen karardan sonra tedaviye başlanır ve yine gelişime bağlı olarak tedavinin ne kadar devam edeceği belirlenir.

Ayrık Diş Düzelir Mi?

Dişleri birbirinden ayrık olan kişilerin dişlerinin birleşme ihtimali, kişiler 16 yaşlarını doldurmalarına kadar mevcuttur. Dişler arasında boşluk olan kişiler, bu yaştan sonra düzelmeyen diş boşlukları için doktora gitmelilerdir.

KAYNAK: UŞAK HABER