Dizlerim Sızlıyor, Ne Yapmalıyım?

Dizlerim Sızlıyor, Ne Yapmalıyım?
GİRİŞ

Yaşlanma ile beraber oluşmaya başlayan diz ağrısını geçirebilmek için en iyi ilaç soğuk kompres uygulamaktır.

Vücut ağrılarını azaltmayı sağlayacak olan ani çarpmadan kaynaklı olarak başlayan diz ağrısı soğuk terapi yöntemi ile azaltılabilir. Dizlerin aniden sızlamaya başlaması ve uzun süreli olarak devam etmesini arka planında dizide yaşanan sıvı kaybı etki edebiliyor. Bir anda oluşan takılma hissiyatı, merdivenden çıkarken ağrının daha da şiddetlenmesi, hareketle beraber ağrıda artış diz bölgesinde şiddetlenebilir.

Diz Ağrısı Doğal Yollarla Nasıl Giderilir?

Bitkilerden şifa arayanlar için doğal yöntem bamya tohumu tüketmektir. Herhangi bir şekilde eczanelerden alınacak yapay ilaçlara karşı çıkan kişilerin doğal olarak başvurabilecekleri ilk gıda bamyadır. Tohumu kullanıldığında özellikle birkaç ay boyunca düzenli olarak devam ettirildiğinde diz ağrısına karşı ağrıyı kesici bir etki sunar.

Diz Ağrısına Doğal Merhem Nedir?

Ani başlayan diz ağrısı, yıllarca devam eden diz ağrıları ya da yaşlılıkla beraber oluşan diz ağrısı için bazı şifacı faydalar sunar. Zencefil ağrılara karşı birebir şifacı özellik sunan bitkilerin arasında bulunur. Süt ya da balla birlikte tüketilebileceği gibi yağı elde edilerek ağrılı bölgeye sürülebilir. Bunun dışında çınar ağacının yaprağı, zerdeçalın yağı ya da zencefilin yağı ağrılı alana sürülebilir.

Diz Ağrısı Neden Olan Hastalıklar Nelerdir?

Diz ağrısının nedenleri arasında bağ dokuda yaşanan yırtılma ya da kıkırdaktaki oluşumda dizilimsel bozulum olabilir. Enfeksiyon hastalıkları, gut hastalığı da tıbbi olarak diz ağrısına sebep olabilir. Her yaştan insanda görülebilecek bu hastalığı doğal yollarla engellemeye çalışmak farklı tedavi tekniklerini kullanmak oldukça doğaldır. Fakat ileri boyutta farklı bir problem olabilir. Bunu öğrenebilmek için öncelikle doktora gitmek gerekir.

Diz Ağrısına Evde Alınabilecek Önlemler Nelerdir?

Dizleri sızlayan bir kişinin yapması gereken ev tipi önlemler arasında şunlar yer alır:

  • Kuşburnu, çınar yaprağı ve zencefil yağını bölgeye uygulamak
  • Soğuk kompres uygulamak
  • Elma sirkesi ile beraber zeytinyağını karıştırarak sorumlu bölgeye uygulamak
  • Kerevizi yoğurtlayarak tüketmek
  • Hardal yağı ile Hindistan cevizi yağını ayrı ayrı belirli aralıklarla bölgeye kullanmak

Diz Ağrısı Tıbbi İlaçlarla Nasıl Giderilir?

Tıbbi olarak diz sızlaması geçirilebilir. Klasik ağrı kesiciler olarak kullanılan Aspirin ya da Parasetamol dizdeki sızının aniden geçmesini sağlar. Romatizma hastalığı bulunanlar buna yönelik romatizma ilaçlarını tüketebilir.

Diz Ağrısının Sebepleri Nelerdir?

Vücuttaki diz ağrılarının ve sızlamalarının sebepleri aslında vitamin eksikliği olabilir. Kıkırdak dokuda D vitamini kaybından kaynaklı olarak ağrılar başlar. Özellikle ileri yaşlarda bu durum fark edilir. 50 yaş ve üzerinde olan her bir birey diz ağrısı problemi ile D vitamini eksikliğinden dolayı kaynaklanabilir. Bu oluşuma kireçlenmede zamanla dahil olabilir. Bu yönde tedavi görmek isteyenlerin fizik tedavi ya da rehabilitasyon merkezlerine gitmesi önerilir. Hastanelerde ortopedi ve travmatoloji bölümlerine başvurarak ağrının sebebi araştırılabilir. Dizde sıvı kaybı olmasından kaynaklı olarak da ağrı oluşumu gözlemlenebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER