Doğal Yollarla Akne Nasıl Geçer?

Doğal Yollarla Akne Nasıl Geçer?
GİRİŞ

Doğal yollarla aknenin geçmesi için çeşitli yöntemler bulunur. Doğal malzemeleri kullanarak sivilcelerinizden kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Doğal yollarla akne giderme için cilde iyi gelen malzemeleri kullanarak maske yapma gibi çözümler bulunur. Cildinize uygun ürünlerle günlük bakımınızı yapmalısınız. Aldığınız ürünlerin içeriğine dikkat etmeniz önemlidir. Çünkü ürünün içeriğinde yer alan madde cildinize zarar verebilir. Cilt temizliği oldukça önemlidir. Tonikler ve yüz temizleyiciler ile cildinizi temizlemelisiniz. Peeling ve maskeler de sivilce için etkilidir. Doğal yollarla yapılan maskeler:

  • Elma Sirkesi Maskesi: Elma sirkesi içeriğinde yer alan maddeler cildi temizler. Sivilceleri de kısa sürede temizleyerek pürüzsüz bir görünüm sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulamalısınız. Sirkeyi pamuğa dökerek aknelerinizin olduğu kısma sürmelisiniz.
  • Çay Ağacı Yağı Maskesi: Sabah ve akşam bir pamuğa çay ağacı yağı dökerek yüzünüze sürün. Daha sonra yüzünüzü temizleyin.
  • Bal ve Yoğurt ile Yapılan Maske: Bir kaba aynı ölçekte bal ve yoğurt ekleyerek karıştırın. Yaptığınız maskeyi sabahları yüzünüze sürün. Yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
  • Kil Maskesi: Kil tozunu bir kaba koyun ve ılık su ekleyin ardından karıştırın. Hazırlanan maskeyi sabahları kullanın. 15 dakika sonra yüzünüzü temizleyin.
  • Aloe Vera ve Limon Maskesi: Aloe veradan 1 kaşık alarak herhangi bir kaba ekleyin. Birkaç damla limon suyunu da ekleyerek karıştırın. Her gece yatmadan önce karışımı sürün. Sabah maskenizi temizleyebilirsiniz.

Akne Nedir?

Akne "sivilce" olarak da bilinir. Cilt konusunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Sadece yüz bölgesinde akneye rastlanmaz. Yüz dışında sırt, omuz, kol ve burun gibi yerlerde de sivilce çıkar. Sivilce tedavisi olan bir hastalıktır. Doktorun vermiş olduğu tedavi ile kısa sürede iyileşme gösterir. Sivilcede ağrı gibi belirtiler yoktur. Ancak kişinin görüntüsünü etkileyerek kendisini kötü hissetmesine sebep olur. Deri altında yer alan ve iltihaplanma sonucunda ortaya çıkan durumdur. Aknenin iltihaplanmasıyla birlikte kırmızı ve siyah renkte olarak sivilceler çıkar. Genellikle büyük ve küçük olarak kişinin yüzünde ortaya çıkar. Doğal yollarla akne giderme yöntemi ile kırmızı ve siyah renkte bulunan iltihaplardan kurtulabilirsiniz. Akne gereğinden fazla büyük ise erken teşhis için doktora başvurulmalıdır.

Akne Neden Olur?

Aknenin oluşma nedenleri için birçok durumdan söz edilir. Akneye etki eden tek durumdan bahsedilmez. Çok fazla nedeni bulunur. Aknenin ortaya çıkma nedenleri:

  • Kişide bulunan bir hastalık nedeniyle akne oluşması
  • Kullanılan makyaj ürünlerinin temizlenmemesi
  • Kozmetik eşyaların cilde yanlış uygulanması
  • Stres gibi durumların yaşanması
  • Kişide genetik bir yakınlığın olması
  • Hastalık için kullanılan ilaçlardan kaynaklanan akne oluşumu
  • Uyku düzeninin olmaması
  • Sağlıksız beslenme yapılması
  • Diyetin doğru bir şekilde yapılmaması
  • Cildin temizlenmemesi

Sivilce bahsedilen nedenler doğrultusunda ortaya çıkar. Akneye neden olan durumlara dikkat edilmemesi halinde sivilce ortaya çıkar. Cilde iyi gelmeyen ürünlerin kullanılması da akne sorununa neden olur.

Akneyi Engellemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Akneyi engellemek için yapılması gereken ilk olarak cildinizi tanımalısınız. Cildinizi tanımanız halinde doğru ürünleri tercih etmelisiniz. Cilt bakımı için ürünlerin doğru tercih edilmesi ve aynı zamanda cilde doğru şekilde uygulanması önemlidir. Doğal yollarla akne giderme için doğal yöntemlerle maske yapabilirsiniz. Cildi temizlemek sivilce oluşumunu engeller. Aynı zamanda cildinizi doğru nemlendirici ile nemlendirmelisiniz. Su içmeyi ihmal etmeyiniz. Günde en az 2 litre su içerek cildiniz temizlenir. Cildinize aşırı yağlı kremler kullanmayınız. Cilt temizliğinin yanı sıra cilde bakım yapılması da akneyi önler. Düzenli ve şekilde maske ve peeling ile bakım yapmalısınız.

KAYNAK: UŞAK HABER