Doğal Yollarla Yüzdeki Pütürler Nasıl Geçer?

Doğal Yollarla Yüzdeki Pütürler Nasıl Geçer?
GİRİŞ

Doğal yollar ile yüzdeki pütürleri yok etmek isteyen kişilerin ilk olarak cilt tiplerini test etmesi gerekmektedir.

Yüzdeki pütürler giderilir iken kuru ve yağlı ciltlere farklı uygulamalar yapılmaktadır. Cildin tipine göre uygun temizleyicilerden ve nemlendiricilerden yararlanılabilmektedir. Özellikle yağlı ve karma cildi olan insanlar pütürler çıkmadan önce düzenli bakıma ihtiyaç duymaktadır. Yağlı bölgeler için ayrı, karma bölgeler için de ayrı bir müdahale yapılmalıdır.

Doğal yollar ile yapılan pütür temizliğinde cilt için özel üretilmiş bitkisel kremlerden yararlanılabilmektedir. Cildin temizlenmesi için sert temizleyicilerden uzaklaşmak en iyisi olacaktır. Cildi kurutmayan temizleyiciler içerdikleri E vitamini sayesinde pütürlere iyi gelecektir.

Yüzdeki Pütürler Neden Ortaya Çıkar?

Pütürlerin yüzde ortaya çıkma nedeni herhangi bir şeyden kaynaklı olabilmektedir. Bazı durumlarda yüzün hassas olmasından dolayı ortaya çıkan kabarmalar bazı durumlarda da dış etkenlerden kaynaklanmaktadır. Pütürler ter, toz ya da alerjiden kaynaklı oluşabilmektedir. Yabancı maddelerin cilt içerisine girmesi de pütürlere neden olabilmektedir. Pütür oluşumunda etkili olan diğer nedenler şu şekildedir:

  • Bireylerin aşırı yağlı bir cilt yapısına sahip olması,
  • Bireylerin cilt temizliklerine özen göstermemesi,
  • Günlük olarak temizlenmeyen ciltte yağ birikmesi,
  • Ölü derilerin cilt altı tabakada birikmesi,
  • Cilde düzenli olarak uygulanmayan peeling,
  • Mevsim değişikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan alerjiler,
  • Cilt temizliğinde cilde uygun olmayan bir jel ya da köpük kullanılması.

Cildin Rahatlatılması İçin Yapılabilecekler

Cildin rahatlaması için uygulamalar pütürler acı verici olmaya başladığında kullanılabilmektedir. Yüzdeki pütürler bazı zamanlarda deri üzerinde gergin bir his oluşturabilmektedir. Bu gibi durumda saçlar ya da yastık can acıtıcı olabilmektedir. Acının azaltılması için cilde en uygun olan kremlerden yararlanılabilmektedir. Kremin kullanılmadan önce kısa süreliğine buzdolabında bekletilmesi cildin daha da rahatlamasını sağlayacaktır.

Doğal Yollarla Yüzdeki Pütürleri Yok Etmek İçin Maske Tarifleri

Yüzdeki pütürleri ortadan kaldırmak için çeşitli maske önerileri dendiği zaman akla aloe vera gelmektedir. Yüzdeki pütürler aloe vera özleri ile hazırlanan maskeler sayesinde azaltılabilmekte ya da tamamen yok edilebilmektedir. Bitkinin içerisinde bulunan jel, hasar gören hücrelerin onarımını sağlamaktadır. Bu sayede ciltte leke, akne izi ya da yanık izi kalmamaktadır. Farklı kozmetik ürünleri satan mağazalardan satın alınabilecek aloe vera içeren kremler işinizi görecektir. Ancak doğal yöntemler ile aloe vera içeren krem hazırlamanız da mümkündür. Aloe vera yüze doğrudan uygulanabileceği gibi açılarak da basit şekilde uygulanabilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER