Doğanın gizli mucizesi! Kılıç otuyla cilt problemlerine doğal çözüm

Doğanın gizli mucizesi! Kılıç otuyla cilt problemlerine doğal çözüm
GİRİŞ

Cilt sorunlarından kurtulmak için çok sayıda seçenek mevcuttur. Ama doğal ürünler kullanmak her zaman daha iyi bir seçenektir. Haberimizde cilt için çok faydalı olan Kılıç otundan bahsedeceğiz.

Doğal gıdalar bir dizi sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Doğal merhem gücüne sahip kılıç otu kullanmanın faydaları saymakla bitmiyor.

Kılıç otu sarı renkte çiçek açan çok yıllık bir ottur. Bu koyu yeşil bitki insan sağlığı için oldukça avantajlıdır. Özellikle yara iyileşmesi söz konusu olduğunda mucizeler yaratır.

KILIÇ OTU CİLT SAĞLIĞI İÇİN MUCİZEVİ BİR BİTKİ

Cilt problemleriyle baş etmek için doğal çözümler arayanlar için kılıç otu harika bir seçenek. Sarı çiçekli, koyu yeşil yapraklı bu bitki, yaraları hızla iyileştiriyor ve leke bırakmıyor.

Kılıç otu sadece cilt sağlığı için değil, birçok hastalığa karşı da etkili bir bitki. Astım, ülser, asit, akciğer ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıklarda kılıç otu kullanılabilir. Bitkinin tıbbi amaçla kullanımı araştırmalarla destekleniyor. Kılıç otu ayrıca sinir sistemini yatıştırıyor ve idrar yollarını temizliyor. Öksürük, kaygı, stres, endişe ve gerginlik gibi durumlarda da kılıç otu rahatlatıcı etki gösteriyor.

KILIÇ OTU VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Kılıç otunun cilt sağlığına faydalarını artırmak için zeytinyağıyla karıştırılabilir. Zeytinyağı cildi nemlendiriyor ve besliyor. Bu karışımı yapmak için 100 gr taze kılıç otu ve 250 gr zeytinyağı yeterli. Bu malzemeleri bir şişeye koyup güneşli bir yerde 4-6 hafta bekletmek gerekiyor. Sonra süzüp kılıç otu yağı elde ediliyor. Bu yağı ciltteki yaralara masaj yaparak uygulamak yaraları iyileştiriyor.

Kılıç otu ürünleri güneş ışığıyla temas ettiğinde tahrişe neden olabiliyor. Bu yüzden kılıç otu yağı kullandıktan sonra güneşe çıkmamak veya güneş koruyucu kullanmak gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER