Doğru bilinen yanlış ortaya çıktı: Sabahları yüz yıkamak sanıldığı gibi faydalı değil

Doğru bilinen yanlış ortaya çıktı: Sabahları yüz yıkamak sanıldığı gibi faydalı değil
GİRİŞ

Birçok toplumda insanların sabahları uyanır uyanmaz yüzlerini yıkadıkları bilinir. Rutin hale gelen bu uygulama ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulunan uzman isim, cilt sağlığına dikkat çekti.

Sabahları uyanır uyanmaz yüz yıkamak dünya genelinde milyarlarca kişinin yaptığı en bilinen rutinler arasında yer alır. Güne daha dinç başlamak, uyku sersemliğini üzerinden atabilmek amacı ile yapılan bu davranış, birçok kişinin olmazsa olmazıdır. Ancak bir dermatoloğun bu konu ile ilgili yapmış olduğu bir paylaşım, yüz yıkama işleminin aslında sanıldığı gibi yararlı bir şey olmadığını gözler önüne sererek herkesi şaşkına çevirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yüz yıkama ile ilgili bir video yayınlayan İngiliz bir dermatolog, şaşkınlık yaratan ifadeler kullandı. Cilt sağlığını olumsuz etkileme potansiyeli olan bu rutinin tekrarlanmaması gerektiğini ifade eden dermatoloğun o sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

yuz-yikamak-1.jpg

“CİLDİNİZİ MAHVEDİYORSUNUZ!”

TikTok hesabını aktif olarak kullanan İngiliz Dermatolog Dr. Lindsey, herkesi şaşkın çeviren bir paylaşıma imza attı. Lindsey, sabahları kalkar kalkmaz yüz yıkamanın birtakım zararları olabileceğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Yüzünüzü yıkadıktan sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız, cildinizi mahvediyorsunuz demektir.”

yuz-yikamak-3.jpg

BAKTERİLERE DİKKAT ÇEKTİ!

Yüz yıkama ve diş fırçalama rutinleri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Dermatolog Dr. Lindsey, yüzünü yıkadıktan sonra dişlerini fırçalayan o kişileri uyardı. Ciltte korkunç bir tahribatın ortaya çıkabileceğini ifade eden Dr. Lindsey, sözlerine şu şekilde devam etti: “Diş macunundan ağzınıza akan bakteriler çenenizden de akarak sivilceye neden olabilir ve bütün bir gece deride kalan hidrojen peroksit, alkol, karbonat ve florürlü diş macununu bırakır.” Lindsey’in herkesçe ‘doğru’ olarak bilinen o rutin ile ilgili söyledikleri, sosyal medya kullanıcılarını şaşkına çevirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER