Doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı aynı mı, farkları neler?

Doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı aynı mı, farkları neler?
GİRİŞ

Uzmanlar çok sık karıştırılan iki ilaç hakkında önemli uyarılarda bulundu. Doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı arasındaki farklar neler? Benzer bu iki ilacın farklarını duyunca şaşıracaksınız!

Sağlıklı bir cinsel yaşam için bilinçlenmek ve gerekli tedbirleri almak her zaman önemlidir. Özellikle korunma yolları arasından çiftlerin doğru uygulamaları tercih etmeleri son derece önemlidir.

Türkiye’de en çok karıştırılan doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı arasında bulunan ufak farklar olduğunu belirten uzmanlar, bu tür ilaçları kullanacak kişileri uyarıyor. Aralarında küçük farklar olmasına rağmen vücudu tamamen farklı şekilde etkileyebiliyorlar.

cinsellik-dogum-kontrol-1.jpg

DOĞUM KONTROL HAPI VE ERTESİ GÜN HAPI ARASINDAKİ FARKLAR!

Halk arasında ertesi gün hapı olarak bilinen ilaç, 72 saat hapı olarak da biliniyor. Bu ilaç genelde cinsel birliktelik sonrasında korunmayanlar ve herhangi bir istenmeyen gebelik durumunu önlemek için tercih edilen korunma yöntemleri arasında yer alıyor. İlacın içeriğinde ise yüksek dozda progesteron hormonu bulunuyor.

Doğum kontrol hapları ise daha uzun vadeli sonuçlar için kullanılan ilaçlar arasında yer alıyor. Modern korunma yöntemleri arasında yer alan bu ilaçlar hiç hamile kalmak istemeyen kişilerin tercih ettiği uzun soluklu bir süreci kapsıyor. Ertesi gün ve doğum kontrol hapları her zaman kullanılan ilaçlar değildir.

cinsellik-dogum-kontrol-2.jpg

DOĞUM KONTROL HAPI ALMAK İÇİN REÇETE GEREKLİ Mİ?

Ertesi gün hapı ve doğum kontrol ilaçları arasında temel farklar biri de reçeteli satılma detayıdır. Doğum kontrol hapı alabilmek için reçete gerekmektedir. Ancak ertesi gün hapında böyle bir durum söz konusu değil. Her ne kadar ertesi gün hapında reçete gerekmese de ciddi etkileri olması nedeniyle doktor önerisi alınması şiddetle tavsiye edilir.

KAYNAK: UŞAK HABER