Doktorlardan önemli uyarı! TV karşısında uyuyanları bekleyen büyük hastalığa dikkat

Doktorlardan önemli uyarı! TV karşısında uyuyanları bekleyen büyük hastalığa dikkat
GİRİŞ

Uzmanlar televizyon karşısında uyumanın neden olduğu hastalıklara karşı uyardı. TV karşısında uyuyakalanları bekleyen büyük hastalık açıklandı. Sağlıklı uyku için gerekenler...

Doktorlardan önemli uyarı! TV karşısında uyuyanları bekleyen büyük hastalığa dikkat - İşten yorgun gelen pek çok kişi kendini televizyon karşısına atıp kanepede uzanırken uyuyup kalıyor. Uzman doktorlar, televizyon karşısında uyumanın birçok hastalığa davetiye çıkardığını hatırlatıyor. Uzmanların kaliteli ve sağlıklı bir uyku konusunda yaptığı uyarılara kulak asmayanları bekleyen amansız hastalıklar açıklandı.

Uzun bir iş gününden sonra televizyon karşısında keyif yapanlar sık sık fark etmeden uykuya dalıyor. Televizyon karşısında uyuyakalmanın neden olduğu olumsuzluk durumlara karşı uzmanlardan uyarı geldi. Televizyon açıkken uyumak vücudun dengesini bozduğu için sadece kilo almada değil çok ciddi hastalıklara davetiye çıkarıyor.

MAVİ IŞIĞA MARUZ KALANLAR DİKKAT

Son yıllarda televizyondan yayılan mavi ışığın insanlar üzerinde yarattığı olumsuzluklar üzerine çalışmalar hız kazandı. Özellikle gece uyumadan önce mavi ışığa maruz kalmak ile hastalıklar arasında ciddi bağlantılar bulundu. Yüzlerce çalışma sonucunda uzman doktorlardan gören uyarılar vücut sağlığını korumak açısından büyük önem taşıyor.

Vardiyalı çalışanlarda olduğu gibi geceleri sürekli ışığa maruz kalanlarda diyabet, obezite ve kalp hastalığı riski artıyor. İyi aydınlanmış bir alanda uyumak, meme kanseri riskini tetikliyor. Buna ek olarak günde 4 saatten fazla televizyon izleyen erkeklerde kolorektal kanser riski artıyor. Doktorlar bu şekilde hareketsiz kalan kişinin mavi ışığa maruz kalmasıyla birlikte hastalık riskinin artmasına dikkat çekiyor.

TV KARŞISINDA UYUMAK KANSER YAPIYOR

Uzmanların yaptığı araştırmalarda televizyondan yayılan mavi ışık ile kanser arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığı incelendi. Araştırmacılara göre ışık gece beynimizle etkileşime girdiği için vücutta kanseri tetiklemeye neden oluyor. Çünkü kuvvetli ışık melatonin üretimini baskıladığı için vücudun dengesini bozuyor.

Özellikle mavi ışıklar geleneksel akkor ampulün üç katından fazla oranda tehlike saçıyor. LED ışıklar ise melatoinin baskılama konusunda 5 kattan fazla etki gösteriyor. Melatonin hormonu uyku dışında vücutta hücre onarımı görevini üstleniyor. Uzmanlar, gece yatmadan önce televizyon gibi ekranlara maruz kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER