Dudak Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?

Dudak Estetiği Nedir, Nasıl Yapılır?
GİRİŞ

Dudak estetiği işlemi, farklı sebepler ile yapısı bozulmuş olan dudak yapısının eski haline döndürülmesi amacı ile uygulanan estetik işlemlerden biridir.

Dudak estetiği, günümüzde birçok kadın tarafından daha dolgun dudaklara kavuşmak için uygulanan işlemlerden biridir. Ancak fiziksel görünüm ile beraber bir kaza yaşamış olan ve dudak yapısını biyolojik olarak kaybetmiş olan kişiler tarafından da kullanılmaya müsaittir. Bu nedenle de hem estetik hem de sağlık amacı ile uygulanabilir.

Dudak Estetiği Nasıl Yapılır?

Dudak estetiği işleminin yapılışı, dudaklara bir maddenin enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Bu işlem, yapılış amacına göre 5 dakika ile 10 dakika arasında değişir ve işlem iğne ile gerçekleştirilir. Dudak estetiği yapılan iğneler, kişilerin canlarını çok yakmazlar.

Dudak Estetiği Fiyatları Ne Kadardır?

Dudak estetiğinin işlem ücretleri, kişilerin dudak estetiklerini yaptırdıkları yerlere göre değişiklik gösterir. Özel hastanelerin yanında güzellik salonlarında da gerçekleştirilmekte olan dudak estetiği, bunların yanında işlemin yaptırıldığı şehirlere göre de değişiklik gösterir. Bu nedenle de bu işlem hakkında net bir fiyat söylenmesi mümkün değildir. Kişiler estetiklerini konum olarak nerede yaptırmak istiyorlarsa, orası ile iletişime geçebilirler. Devlet hastanelerinin plastik cerrahi bölümlerinde de bu işlem uygulanır ve devlet hastaneleri özel kliniklere ve özel hastanelere göre daha uygun ücretlidir.

Fransız Dudak Dolgusu Nedir?

Fransız tipi dudak dolgusu işlemi, yalnızca dudak çevresinin belirgin hale getirilmesi için yapılan işlemlerden biridir. Klasik dudak dolgusundan farkı, dudağın iç kısmına herhangi bir madde enjekte edilmemesidir. Böylece, dudak boyutundan memnun olan ancak şekli ile ilgili sorunlara sahip olan kişiler, bu tip dolgu yaptırabilirler. Fransız dudak dolgusu, diğer dolgu tipine göre daha kolay bir işlemdir.

Kalıcı Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Geçici olmayan dudak dolgusu işlemi, öncelikle dudak dolgusu yaptırmak isteyen kişilere bölgesel anestezi verilerek başlatılır. Daha sonra, normal dudak dolgusunda kullanılan hyalüronik asit yerine Permalip kalıcı dudak silikonu uygulanır ve kişilerin dudaklarının gelmesini istedikleri şekil ve boyuta getirilmesinden sonra işlem tamamlanır. Kalıcı dudak dolgusu yaptırmış olan kişilerin dolguları erimez.

KAYNAK: